Mèdia 06/05/2011

La guerra entre Google i els editors de premsa belgues continua als tribunals

El país impedeix que el cercador difongui notícies de la seva premsa

Redacció
1 min

BarcelonaGoogle manté el pols amb la premsa belga. Avui un tribunal de Brussel·les ha confirmat, per tercera vegada, que la companyia d'internet no pot difondre ni textos ni fotografies de diaris belgues si aquests no en donen el seu consentiment.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'empresa nord-americana creu que la indexació de continguts a través de titulars i enllaços, que porten a les pàgines web dels diaris, “fomenten la lectura de premsa entre els internautes”. Aquesta situació de tensió es va generar l'any 2006. La societat que gestiona els drets d'edició de diversos diaris va demanar a Google, i també als cercadors MSN i Yahoo que negociessin la presència dels continguts de premsa a les pàgines. Però la proposta no va ser benvinguda i això va fer que s'iniciés un procés als tribunals.

Google ha explicat que amb la sentència coneguda avui se'n ratifiquen dues d'anteriors, dels anys 2006 i 2007 en què els tribunals ja obligaven a Google a deixar d'enllaçar notícies de la premsa del país. L'empresa valora ara interposar un nou recurs, al mateix temps que assenyala que en el cas de Bèlgica la relació amb els editors està “molt allunyada” respecte la que té amb la majoria d'editors de premsa europeus.

stats