Mitjans públics
Mèdia 02/08/2011

El Govern aprova la reforma de la CCMA i del CAC per reduir a menys de la meitat el nombre de consellers

El projecte de llei enviat avui al Parlament inclou la supressió de la figura del director general a la Corporació i que el nombre de membres del consell de govern passi de 12 a 5. En el cas del CAC, de 10 consellers es proposa deixar-ne només 5

Àlex Gutiérrez
1 min
Artur Mas, avui durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu

BarcelonaEl president de la Generalitat ha anunciat avui que el Govern ha aprovat els avantprojectes de llei que modificaran el funcionament de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya. Mas ha citat les tres a que justifiquen l'adopció d'aquests canvis: "austeritat, aprimament, agilitat".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre les mesures aprovades hi ha la supressió de la figura del director general (que actualment desenvolupava Ramon Mateu, també director de Catalunya Ràdio) i la reducció dràstica del nombre de membres del consell de govern: de 12 es passarà a 5. En el cas del CAC, es vol que de 10 membres, una xifra "excessiva", segons Mas, se n'hi quedin només 5. El president ha recordat que falta el tràmit del Parlament i que està disposat "a parlar amb tots els partits" (i, tot seguit, ha explicitat el PSC, el PP i ERC). "L'objectiu és veure com li traiem el gruix que sobra i ens quedem amb la musculatura", ha conclòs.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha emès aquest matí un comunicat en què criticava aquesta "contrarreforma disfressada d'austeritat". En el text, el Sindicat diu que "no és cap bona notícia per als defensors de la desgovernamentalització i de la despartidització dels mitjans públics de la Generalitat", i que "té el pitjor dels vicis del partidisme i del governamentalisme, combinats per garantir més control des del poder polític".

stats