El Govern no demanarà a la CCMA que retiri la demanda contra l'acusat de filtrar dades personals

Munté argumenta que la Corporació és un "ens independent" i que el procés judicial "s'ha de respectar"

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha tancat la porta a la possibilitat que l’executiu intercedís perquè la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) retiri la  demanda de set anys de presó contra el treballador de TV3 acusat de filtrar, l'any 2012, dades confidencials de la plantilla. Munté ho ha dit aquest dimecres al matí al Parlament, durant la sessió de control al Govern, en resposta a una petició de la CUP que reclamava que l'executiu “emplacés” la CCMA a evitar el judici al treballador.

“Vostès saben que la CCMA té reconeguda la seva autonomia i és un ens independent. Està fora de lloc que em demani que emplacem la Corporació a fer això”, ha dit la consellera dirigint-se al diputat cupaire Albert Botran.

En opinió de Munté, el cas és “un procés judicial en marxa que s’ha de respectar”. La portaveu de l'executiu ha subratllat també, tal com defensa la direcció de la Corporació, que “en cap cas es tracta d’un conflicte laboral”.

“Lamentem la situació personal del treballador i respectem el principi de presumpció d’innocència, però és un procés obert”, ha afegit Munté, que ha volgut recordar que, suposadament, el treballador acusat “va cometre una entrada il·legal als ordinadors de tres professionals i va filtrar dades de tots els professionals que estaven protegides”. “Serà la justícia la que ho haurà de resoldre”, ha conclòs.

El judici per a aquest cas començarà aquest dimecres al matí, i el comitè d'empresa de TV3 ha convocat una concentració a les portes de la Ciutat de la Justícia per "acompanyar i donar un suport càlid i presencial" a l'acusat. Els treballadors de TV3 han fet diverses vagues parcials durant els últims mesos – incloent-hi el dia de Sant Jordi– per mostrar el seu desacord amb la decisió de la CCMA de mantenir la petició de presó contra el presumpte autor dels fets, que continua treballant a la televisió pública.