El Govern tem que l'Estat prengui el control dels Mossos, i quatre claus del dia

Les cinc propostes de l'ARA per començar la jornada ben informats 

Milers de persones van concentrar-se ahir durant tot el dia a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. / FRANCESC MELCION

1.

El Govern es conjura per culminar l’1-O tot i el setge als preparatius. Puigdemont garanteix que l’executiu català disposa de plans de contingència per fer el referèndum i fa pública la web amb els col·legis electorals on votar. 

2.

L’executiu tem que l’Estat prengui el control dels Mossos. Els mecanismes que té per aconseguir-ho són dràstics i dubtosos, i aplicar-los seria polèmic i fins i tot il·legal. 

3.

La Generalitat ha començat a pagar les nòmines als funcionaris tot i la intervenció. Hisenda ha donat el vistiplau perquè el Govern fes el pagament a càrrec dels seus propis fons. 

4.

El TC posa multes diàries d'entre 12.000 i 6.000 euros a Jové i Vidal i als 27 síndics. El govern aconsegueix la unanimitat dels 12 membres del tribunal, però no evita tres matisacions. 

5.

El Govern activa la web per saber on votar l'1-O. La llista de punts de votació inclou equipaments municipals de Barcelona i diversos CAP. 

Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT