RECULL DE PORTADES
Mèdia 16/05/2012

"El govern espanyol ja prepara 'una repesca' perquè algunes autonomies no compliran", a la portada de 'La Razón'

Les retallades autonòmiques de Catalunya i Andalusia i la trobada entre els líder europeus Merkel i Hollande són els principals arguments a les portades d'aquest dimecres

Ara
2 min
La Razón, 16 de maig del 2012

BarcelonaL'endemà que Catalunya i Andalusia presentessin els respectius plans d'ajustament, 'La Razón' obre l'edició d'aquest dimecres amb el consell de política fiscal i titula: "El govern espanyol ja prepara 'una repesca' perquè algunes autonomies no compliran".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els nous ajustos del Govern per retallar el dèficit català és el principal argument d'obertura a bona part de la premsa aquest dimecres.

'El Mundo' hi suma, també, les retallades anunciades aquest dimarts per la Junta andalusa, i titula: "Griñán i Mas es pleguen al pla d'ajust que exigeix Rajoy".

A la premsa catalana, 'La Vanguardia' subratlla: "Mas justifica la retallada per la falta de pacte fiscal", i destaca que el president de la Generalitat convoca tots els partits catalans a una reunió sobre finançament. 'El Periódico' posa l'accent en què Mas "s'empara en les retallades de Rajoy per complir". L'ARA titula: "Retallada (3ª part)", i xifra l'import de les tres tisorades: 2.626 (juliol del 2011), 847 (febrer del 2012) i 1.500 (maig del 2012). En l mateixa línia, 'El Punt Avui' rebla: "I ja en van tres".

La trobada entre la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el nou president francès, François Holande, és l'altre titular destacat a les portades. La majoria de rotatius coincideixen en destacar que els dos líders europeus defensen que Grècia segueixi a l'Euro.

Sobre la crisi política i econòmica grega, 'El País' assegura que "el desgovern grec arrossega Europa a un mes d'angoixa", i afegeix que "Atenes es precipita a l'abisme".

'El Periódico' dedica l'obertura a "la incertesa sobre l'economia", i titula: "Europa agafa les regnes dels bancs espanyols".

stats