Grup Zeta formalitza l'ERO d''El Periódico', que preveu 177 acomiadaments

La xifra supera la ràtio del 45% de la plantilla que s'havia anunciat inicialment 

El Grup Zeta ha formalitzat l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que planteja acomiadar 177 treballadors d''El Periódico de Catalunya'. La xifra representa més del 45% de la plantilla, que era la previsió que s'havia anunciat inicialment. Amb l'ERO, l'empresa redueix el 46% de la massa salarial dels 383 treballadors de les àrees de redacció, administració, sistemes, publicitat i logística del diari. 

Segons el comitè d'empresa d''El Periódico', "l'empresa ha preferit posar en marxa el compte enrere per a l'ERO en comptes d'obrir una treva fins a principis de març per seguir negociant i buscar voluntaris disposats a deixar la companyia, tal com s'havia preacordat divendres passat en base a una proposta de la direcció". 

Si no es reprenen unes negociacions que la plantilla dona per trencades, l'empresa acomiadarà 85 treballadors de redacció, 55 de sistemes informàtics i administració, 19 de publicitat i 18 de   logística. 

Aquesta tarda s'ha reunit l'assemblea general de tots els treballadors de Barcelona i Madrid per decidir les mobilitzacions que es duran a terme contra l'ERO i s'ha fet una concentració davant de la seu del diari.