LA GUERRA, 75 ANYS DESPRÉS
Mèdia 15/07/2011

L'inici de la Guerra, a l'ARA: especial de 7 pàgines i póster gegant

Aquest diumenge, 17 de juliol, testimonis dels dos bàndols expliquen a l'ARA com van viure l'alçament de Franco, la revolució i la Guerra. Toni Soler i Xavier Casals en fan l'anàlisi com a historiadors, amb fotos de Josep Brangulí. I us regalem una versió en gran format del cartell 'Aixafem el feixisme', el més votat de la col·lecció

Redacció
1 min
'Aixafem el feixisme', de Pere Català Pic

Barcelona75 anys després, revivim els tràgics fets de l'aixecament militar contra la República. Amb testimonis vius, en alguns casos, i descendents dels protagonistes, en d'altres, en un reportatge de Joan Serra. Hi llegireu, per exemple, la història d'un guàrdia civil de Figueres afusellat per Franco el 1939 per haver estat lleial a la República.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

I Toni Soler, en la seva faceta d'historiador, i el també historiador Xavier Casals, en fan l'anàlisi. 'Del cop fracassat a la guerra d'extermini', de Toni Soler, i 'Els falsos tòpics del 18-J', de Casals. Tot plegat, il·lustrat amb imatges del fotògraf Josep Brangulí, de qui ara es pot veure una gran exposició antològica al CCCB.

A més, el cartell de la col·lecció de la Guerra Civil que us regalem aquest diumenge és de gran format: una reproducció 50x68 cm d'Aixafem el feixisme', fotografia en blanc i negre de Pere Català Pic.

stats