TRES MOTIUS PER VEURE...
Mèdia 07/08/2012

'Hechizo de luna'

àlex Gutiérrez M.
1 min
'Hechizo de luna'

1 . Per l'escena final en què es resol tot l'enrenou romàntic d'aquesta comèdia. L'acció passa a la cuina, com resulta adequat si tenim en compte que hem estat seguint les desventures d'una família italoamericana de Brooklyn. El director, Norman Jewison, ha explicat que va ser la més difícil de rodar de tota la seva carrera. Muta inclosa, perquè el sindicat d'actors el va denunciar per no deixar que els intèrprets fessin els descansos per dinar pertinents. Jewison no els hi va permetre fins que clavessin el to i l'estat d'ànim que els demanava.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

2 . Perquè és un dels (pocs) papers dignes de Nicholas Cage, que últimament només se salva pel seu policia lisèrgic de Bad Lieutenant i pel doble paper dels bessons Kaufman a Adaptation . I perquè hi surt Danny Aiello, que mai no ha aconseguit jugar la Champions dels actors i, en canvi, algunes de les millors pel·lícules de les últimes dècades no serien el mateix sense la seva presència aspra i profundament humana alhora.

3 . Perquè la majoria de comèdies romàntiques comercials dels vuitanta no valen la pena. Però aquesta i Quan en Harry va trobar la Sally han rebut l'honor de figurar al top ten del gènere que elabora l'American Film Institute. La primera, per cert, és Llums de la ciutat (1931), de Charlie Chaplin.

stats