RECULL DE PORTADES
Mèdia 20/04/2012

"La dieta Rajoy", a la portada d''El Periódico'

L'increment de les taxes en universitats i la bateria de mesures d'ajustament en sanitat i educació que ha d'aprovar avui el consell de ministres encapçalen les portades d'aquest divendres

Ara
2 min

BarcelonaEl dia que el consell de ministres ha d'aprovar una nova bateria de mesures per "aprimar l'estat del benestar", 'El Periódico' obre la portada amb un mapa de l'Estat –folrat amb la bandera espanyola– escanyat amb un cinturó, i titula: "La dieta Rajoy". El diari enumera les mesures en sanitat, ensenyament i universitats anunciades aquesta setmana, a l'espera que aquest divendres es concreti la lletra petita dels nous ajustaments. El diari ha recuperat, en clau espanyola, les portades que va fer el 21 de gener del 2011 i el 23 de novembre del 2011 amb les mesures d'ajustament aprovades per l'executiu d'Artur Mas a Catalunya. En les dues va utilitzar la fórmula gràfica d'estrényer l'escut de la Generalitat amb un cinturó acompanyat del titular: "L'Ajust de Mas" i "L'Ajust de Mas (any 2)".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La majoria de diaris també dediquen l'obertura a les mesures d'austeritat. 'La Vanguardia'i 'El Punt Avui' assenyalen que la matrícula universitària s'apujarà un màxim del 66%. L'ARA aborda les retallades amb el titular: 'Copagament al quadrat', a la portada.

A la premsa espanyola, 'El País', en l'edició estatal titula: "El govern [espanyol] proposa apujar un 50% les taxes universitàries". 'La Razón' adverteix: "S'imposa l'esforç", amb una foto de Mariano Rajoy. El diari 'Abc', que tria "Espanya i els EUA uneixen forces contra l'Argentina', també destaca, en un segon titular: "Les taxes de la universitat s'apugen un 50% i castiguen els repetidors". 'El Mundo' assenyala: "Els estudiants pagaran fins al 25% de les carreres".

L'actualitat d'avui també aporta noves dades sobre el cas Urdangarin. Les trobem al diari 'El Mundo', que aquest divendres publica que la infanta Cristina, esposa d'Urdangarin i filla menor del rei Joan Carles I, tenia comptes bancaris conjunts amb la dona del seu secretari personal i, durant un temps, tresorer de l'Institut Nóos, Carlos García Revenga. Ho investiga Hisenda i la Fiscalia Anticorrupció, segons el rotatiu madrileny. Aquesta és una de les informacions que destaca a la portada, que obre amb l'increment de les taxes universitàries i un advertiment de Mariano Rajoy: "No hi ha diners per pagar els serveis públics".

stats