Holanda i Suècia, principals aspirants a la victòria, es classifiquen per a la final d'Eurovisió

L'organització confirma que Madonna cantarà durant el certamen

Holanda i Suècia, dos dels països que, segons els pronòstics, tenen més opcions d'endur-se la victòria al festival d'Eurovisió que se celebrarà dissabte a Tel Aviv, van aconseguir aquest dijous a la nit la classificació per a la final del certamen. També van superar la segona semifinal els representants de Rússia, l'Azerbaidjan, Dinamarca, Noruega, Suïssa, Malta, Albània i Macedònia. 

En general, els divuit països participants en aquesta segona semifinal van mostrar més nivell que els de la primera, que havia tingut lloc dimarts. Tot i així, només deu van poder passar a la final, i els altres vuit (Armènia, Irlanda, Lituània, Moldàvia, Romania, Letònia, Croàcia i Àustria) van quedar-ne fora. 

Els deu classificats se sumen a Austràlia (l'altra gran favorita), Islàndia, Estònia, Bielorússia, Sèrbia, Xipre, la República Txeca, Eslovènia, Grècia i San Marino (que s'havien classificat dimarts), als membres del Big Five (Espanya, el Regne Unit, França, Alemanya i Itàlia, que tenen plaça garantida a la final) i al país amfitrió, Israel. 

Austràlia sorprèn en la primera semifinal d'Eurovisió i aconsegueix la classificació

Minuts abans de l'inici de la segona semifinal, la Unió Europea de Radiodifusió va confirmar que Madonna actuaria a la final de diumenge (que començarà a les 21 h i es podrà seguir en directe a través de La 1), després d' una llarga negociació que no es va concretar fins aquest mateix dijous.