TELEVISIÓ

IB3 externalitza els informatius i el sindicat de periodistes se'n queixa

Central Broadcaster Media (CBM) és l'empresa que ha guanyat el concurs convocat per IB3 per gestionar els informatius del canal de televisió balear.

Aquesta empresa és d'àmbit estatal i ja fa una tasca similar per als informatius d'Antena 3 i de Telemadrid, a més d'aportar serveis tècnics a programes de la mateixa Antena 3 i de Telecinco.

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) se n'ha queixat perquè "hi ha una llei que impedeix que s'externalitzin els serveis informatius de la televisió autonòmica".

Es refereixen a la llei que va aprovar el Parlament balear el passat 21 de desembre i que estableix la internalització d'una part dels serveis informatius, que fins ara ha gestionat l'empresa SBT, de Jacinto Farrús. Tot i això, la llei no concretava si IB3 contractararia directament els editors dels programes o si també internalitzaria els presentadors, els redactors i els tècnics.

En aprovar-se la nova llei el passat desembre, el concurs per gestionar els serveis estava obert pels conflictes oberts entre SBT amb els treballadors i amb la direcció d'IB3. La llei entrarà en vigor l'1 de juliol i caldrà veure com encaixa amb l'adjudicació que avui s'ha fet pública.

CBM s'encarregarà de la gestió dels informatius balears a partir del proper 26 de febrer.

Etiquetes

Més continguts de