ESTRENA A CANAL +
Mèdia 18/05/2011

'Iñaki', el projecte més personal de Gabilondo

Mario Vargas Llosa serà aquesta nit el primer convidat d'Iñaki Gabilondo al seu nou programa de Canal +, un espai de converses personals que tindrà el mateix nom que el presentador: Iñaki .

Albert Castellví Roca
1 min
El plató d' Iñaki serà d'allò més auster: poca llum i el mínim d' attrezzo per aconseguir un ambient de confiança amb els convidats.

Barcelona.Iñaki Gabilondo torna a la televisió cinc mesos després del tancament del canal de notícies CNN+. Ho farà aquesta nit (21.00) amb un programa d'entrevistes de periodicitat mensual a Canal +. Pel programa, que es titularà Iñaki, hi passaran convidats de molt prestigi i que són "apassionats" del que fan, segons ha explicat la cadena. Gabilondo vol marcar distàncies amb els espais d'entrevistes tradicionals, i per això defineix Iñaki com un "programa de converses" que es desenvoluparan en la intimitat i, sobretot, amb tranquil·litat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La mateixa ambientació del plató ja convida a buscar "la cara més íntima i confidencial de l'entrevistat": una taula rodona, fons negre i poca llum ofereixen a presentador i convidat un espai per parlar en confiança amb els espectadors. En un vídeo promocional, Gabilondo explica: "M'he passat tota la vida fent entrevistes pressionat pel rellotge. Ara serà el primer cop en 40 anys que podré mantenir una conversa sense rellotge".

El primer convidat serà l'últim premi Nobel de literatura, Mario Vargas Llosa, que parlarà de la seva feina, però també de política i dels seus records d'infantesa. Vargas Llosa explica que es va fer escriptor sense adonar-se'n i que el seu pare, sense voler, va ser fonamental en la seva vocació. També repassa, entre altres coses, el seu pas per una acadèmia militar i per un col·legi laic en què, en plena dictadura, va descobrir la política clandestina. A més de parlar dels seus llibres, Vargas Llosa també reflexiona sobre altres qüestions, com ara les ideologies.

El pròxim programa, previst per al 23 de juny, comptarà amb l'alpinista Edurne Pasaban, i la guanyadora del premi Ortega y Gasset de periodisme 2010, Judith Torrea, serà la tercera convidada.

stats