Mèdia 25/04/2011

Interacció entre els joves i també amb els editors

A.g.m.
2 min
Els estudiants debatran entre ells i amb alguns editors.

BARCELONA.La trobada de joves lectors de Canyamars, segons el professor Marcel Mauri, permet que els futurs periodistes del país, "amb diferents sensibilitats i visions diverses en moltes coses", s'asseguin a repensar el futur dels mitjans. El més destacable, per Mauri, és que "no és un congrés al qual van d'oients passius, sinó que és la seva pròpia reflexió i el seu propi debat el que genera el discurs i l'opinió". A més del contrast d'idees i perspectives, també sorgeixen projectes de cooperació entre els alumnes i les universitats, cosa que el professor de la UPF creu que és "molt enriquidora".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A banda de la interacció entre ells, la trobada també facilita el contacte dels estudiants de periodisme amb alguns editors de mitjans de comunicació. Enguany, el president de l'ACPC, Estanis Alcover, farà una radiografia del sector de la premsa comarcal i local, i també hi seran els directors de mitjans com El 9 TV i Revista de Badalona .

Aquest contacte, per Mauri, també ha de servir perquè els joves s'interessin per la premsa comarcal. "Quan algú es posa a estudiar periodisme, s'imagina presentant un TN , però una de les coses que poden mostrar els representants de la premsa comarcal és que aquests mitjans estan resistint molt bé la crisi i no han perdut llocs de treball", argumenta Mauri. "Ells no acostumen a fer falques, però s'ha d'explicar la importància que té la premsa de proximitat", conclou.

L'espai català de comunicació

L'altre motiu pel qual la trobada és important, explica Marcel Mauri, és la configuració de l'espai català de comunicació. Hi participen més d'un centenar d'estudiants entre els quals hi ha alumnes del Principat i també de Castelló, València i Elx. I, segons Mauri, "és important que, encara que acabin treballant al Levante , els quedi la idea que tots formen part d'un espai comunicatiu comú".

stats