Mèdia 07/12/2010

Iran podria alliberar els dos reporters alemanys abans de Nadal

Els dos periodistes, que treballaven pel Bild am Sonntag, intentaven obtenir informació sobre Sakineh Mohammadi Ashtiani, la dona condemnada a mort per lapidació

Agències
1 min
Sakineh Mohammadi Ashtiani

TEHERANLes autoritats de l'Iran estan estudiant la possibilitat d'alliberar abans de Nadal als dos periodistes alemanys detinguts quan intentaven entrevistar al fill de Sakineh Mohammadi Ashtiani, la dona condemnada a mort per lapidació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“S'ha presentat una nova sol·licitud (per part d'Alemanya) amb motiu de la celebració de l'Any Nou i del Nadal i és possible que es reuneixin amb les seves famílies, ho estem estudiant”, ha informat en roda de premsa el ministre iranià d'Afers Exteriors, Ramin Mehmanparast.

L'anunci coincideix amb la participació d'Alemanya, juntament amb els cinc membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU -EEUU, Rússia, Regne Unit, Xina i França- en les negociacions amb iran sobre el controvertit programa nuclear de la República Islàmica.

Els dos reporters del setmanari alemany Bild am Sonntag van ser detinguts l'octubre passat. Mehmanparast va precisar que correspon al poder judicial decidir sobre el futur dels dos periodistes i va negar que hagin estat acusats d'espionatge, un càrrec que a l'Iran pot castigar-se amb la mort.

stats