La JEC multa TV3 amb 1.200 € pel documental 'Un procés dins el Procés'

Li imposa la sanció per emetre'l dos dies abans de la campanya electoral del 28-A

La Junta Electoral Central (JEC) ha multat amb 1.200 euros la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per l'emissió a TV3 del documental 'Un procés dins el Procés' sobre els familiars dels presos polítics el 9 d'abril, dos dies abans d'iniciar-se la campanya electoral de les eleccions generals del 28 d'abril. La resolució de la JEC conclou que el documental afavoria les candidatures independentistes que concorrien a les eleccions generals, per la qual cosa va vulnerar "els principis d'igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa".

La JEC ha actuat així després d'una denúncia del PP. Amb la multa, la Junta Electoral desestima les al·legacions presentades per la mateixa CCMA i el criteri de la Junta de Barcelona, que en primera instància havia arxivat el cas. 

En les seves al·legacions, la CCMA va negar que el programa infringís els principis de pluralisme polític i social i d'igualtat. No obstant això, la JEC argumenta que, malgrat no va haver-hi intencionalitat de cometre una infracció, "la culpabilitat de la CCMA" radica en "la vulneració del principi de neutralitat informativa que els mitjans de comunicació de titularitat pública han de respectar durant el procés electoral".

La multa se situa en 1.200 euros, per sota del màxim de 3.000 que preveu la llei, ja que té en compte que l'emissió del documental "va ser puntual" i que no està acreditada "l'existència d'intencionalitat".

Torra afirma que no pagarà la multa de 5.500 euros per defensar els presos i criticar el 155 durant la campanya