TERRATRÈMOL
Mèdia 11/03/2011

"Malgrat el caos originat pel terratrèmol, la gent està força tranquil·la", diu Florencia d'Amico

'El Món a RAC1' i 'Els matins' de TV3 aporten testimonis catalans que es troben al Japó i han viscut en directe el terratrèmol

Redacció
2 min

BarcelonaEl Món a RAC1 ha fet una crida per antena i a través del Twitter demanant que els catalans que viuen al Japó expliquessin el seu testimoni sobre com s'ha viscut el terratrèmol. S'hi han posat en contacte 3 testimonis, amb els quals estan fent connexions constants.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Marc Bernabé, traductor de manga i autor de llibres per aprendre japonès, Diego González, enginyer geòleg, i Amadeu Barrera, que viu i treballa al Japó. Els tres han coincidit a dir que les imatges i les sensacions han sigut impactants. Han explicat que la majoria d'edificis que han caigut corresponen a construccions velles, ja que Japó és actualment un país bastant preparat a nivell d'edificació per lluitar contra les inclemències metereològiques.

Els testimonis també han dit que, en general, les empreses i la gent tenen a la seva disposició material de prevenció, com ara cascos.

Per la seva banda, Els matins de TV3Els matins ha fet una connexió telefònica amb Florencia d'Amico, directora executiva del Restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda a Tòquio, que també ha explicat com a viscut el sisme. D'Amico ha comentat que en el moment del terratrèmol, quan ells es disposaven a finalitzar el servei del migdia, hi ha hagut un moviment terrible i acte seguit s'han començat a trencar vidres i mobiliari. No obstant això, la directora ha explicat que ha sortit al carrer al cap de pocs minuts i que, malgrat la importància del sisme i estar situats al mig de Tòquio, l'ambient que impregnava els carrers (plens de gent) era d'una certa calma, "com si estiguessin acostumats a aquest tipus de coses". D'Amico també ha explicat que el servei de gas ha quedat tancat a l'instant.

Els quatre testimonis han coincidit a dir que els habitants de Tòquio s'han mostrat força tranquils, malgrat el caos provocat pel sisme.

stats