TVE prescindeix de Cárdenas, que amenaça amb accions legals

La cadena fa marxa enrere i cancel·la el nou programa setmanal que havia de presentar

Javier Cárdenas no formarà part de la graella de Televisió Espanyola la temporada vinent, ni amb periodicitat diària ni setmanal. La cadena pública ja ha comunicat a l'equip que 'Hora punta' no continuarà en antena la temporada vinent, ni tan sols en el nou format que s'havia previst: una emissió setmanal a la franja del 'late night'. El presentador ja ha deixat clar que es planteja emprendre accions legals contra la cadena.

Segons un comunicat difós aquest dimarts per Durán y Durán Abogados en representació del presentador, TVE ha pres la decisió "a meitat del mes d'agost" i "de manera sorprenent i unilateral". El document assegura que Cárdenas ha comunicat a la direcció de RTVE que si el problema era ell, estava disposat a apartar-se de la direcció i presentació del programa i a permetre que la cadena escollís el seu substitut, amb l'objectiu de "no deixar sense feina els gairebé 80 professionals que viuen del sou" d''Hora punta'. El comunicat recorda que Cárdenas té "estabilitat professional i econòmica" gràcies al programa 'Levántate y Cárdenas', que presenta a Europa FM, i afirma que s'endurà a la ràdio tots els treballadors d''Hora punta' que pugui. 

Cárdenas va aterrar a La 1 l'octubre del 2016 amb un espai que s'emetia cada nit, de dilluns a dijous, just després de la segona edició del 'Telediario', en la franja anomenada d''access prime time'. Malgrat les crítiques, el programa s'ha mantingut en antena durant dues temporades, i a finals de maig l'anterior consell d'administració de RTVE, presidit encara per José Antonio Sánchez, havia decidit renovar el contracte amb el polèmic presentador, però transformant 'Hora punta' en un programa setmanal que s'emetria de matinada

Amb el relleu a la cúpula de l'ens públic i l'arribada de Rosa María Mateo com a administradora única provisional, RTVE ha decidit fer marxa enrere i donar per acabada la vinculació de la cadena amb Cárdenas. De fet, fa unes setmanes ja havia circulat una informació segons la qual el programa no continuaria, però el presentador ho va desmentir públicament. L'equip del programa tenia previst incorporar-se a la feina aquest dilluns per estrenar la temporada el 25 de setembre. 

Segons el comunicat d'aquest dimarts, el fet de tenir contracte amb RTVE va fer que Cárdenas "renunciés a altres interessantíssimes ofertes en ferm", que es faran públiques "en el moment processal oportú". "En ple estiu, RTVE desfà aquest contracte, amb els conseqüents perjudicis per als treballadors i per al mateix senyor Cárdenas –diu la nota dels advocats–. Per això, es fa expressa reserva de totes les accions legals pertinents".