Mèdia 03/06/2011

Jill Abramson serà la directora de 'The New York Times' a partir de setembre

És la primera vegada que una dona accedeix a la direcció del diari nord-americà

Redacció
2 min
Jill Abramson, nova directora de 'The New York Times' / GETTY

BarcelonaJill Abramson serà la primera dona que dirigeixi The New York Times en els seus gairebé 160 anys d'història, segons ha anunciat avui el mateix diari, que ha puntualitzat que aquesta llicenciada en literatura i història per la Universitat de Harvard assumirà les regnes del diari el proper 6 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Abramson substituirà així a Bill Keller, que passarà a ser articulista d'aquest rotatiu, que també tindrà un nou director d'informació: Dean Baquet, fins ara responsable de l'oficina de Washington i exdirector de Los Angeles Times.

"A la casa on vaig créixer, el Times substituïa la religió. Si el Times ho deia, és que era una veritat absoluta", assegura en el diari la pròpia Abramson, una novaiorquesa de 57 anys que està casada i té dos fills.

Abramson va incorporar-se al diari novaiorquès el 1997, procedent de The Wall Street Journal, i va arribar a ser la responsable de la seva delegació a Washington l'any 2000, fins que el 2003 va tornar a Nova York i es va convertir en una col.laboradora principal de Keller i en una ferma candidata a substituir-lo.

Keller, de 62 anys i que ha dirigit el diari "durant vuit anys de gran distinció periodística, però també de disminució d'ingressos i retallades en tot el sector", segons explica el diari, es retira del càrrec a petició pròpia, perquè considera que "era el moment d'apartar-se" i deixar pas a un altre director.

"Jill i Dean [Baquet] formen un poderós equip", assegura Keller al rotatiu. "Jill ha estat la meva companya en la tasca de mantenir fort el Times en els anys tumultuosos. Com a mà dreta tindrà algú que va gestionar un gran diari nord-americà, i ho va fer en temps difícils. Aquesta és una valuosa habilitat".

Baquet, de 54 anys i que també era un dels candidats a substituir Keller, va ser director de l'àrea d'informació nacional del diari abans de marxar com a cap de redacció a Los Angeles Times l'any 2000. Allà va arribar a ser director d'informació, fins que el 2006 "els seus esforços per evitar noves retallades en la redacció van tensar les relacions amb els propietaris d'aquest diari".

Segons el president del diari, Arthur Sulzberger, Jill Abramson, exreportera d'investigació, és "l'elecció perfecta per liderar la nova fase en l'evolució del Times cap a una organització informativa multiplataforma profundament compromesa amb l'excel·lència periodística". "Ja ha demostrat el seu gran instint en triar Baquet com a director d'informació", afegeix Sulzberger.

La futura directora ha estat molt involucrada en el desenvolupament del sistema de cobrament implementat recentment per a l'edició digital del diari i que estableix el pagament als usuaris que consultin més de vint articles al mes. Aquest sistema va entrar en funcionament el 28 de març i ofereix tres opcions de subscripció.

stats