Televisió

La nova sèrie de Joel Joan arribarà a TV3 el 29 de setembre

El canal públic estrena aquest mes el programa '300', la sèrie 'John Adams' i noves temporades d''Oh happy day' i 'El convidat'

TV3 estrenarà aquest mes tres programes de 'prime time' que confia que l'ajudin a recuperar el lideratge després d'un estiu per oblidar. La primera novetat que s'incorporarà a la graella, dilluns vinent, serà la sèrie de l'HBO 'John Adams', sobre la vida d'un dels pares fundadors dels Estats Units. "És una sèrie històrica per a un moment històric", explicava aquest dijous al matí el director de TV3, Eugeni Sallent, en clara referència al moment polític que viu Catalunya, que té similituds amb el que es vivia a les colònies angleses d'Amèrica a finals del segle XVIII. "És un luxe poder-la oferir", assegura Sallent, que recorda que la ficció va guanyar 13 premis Emmy l'any 2008.

Aquesta sèrie, de set episodis –que s'emetran agrupats de dos en dos– ocuparà les nits de dilluns durant el mes de setembre, abans de deixar pas a una altra de les novetats de la tardor, 'El crac', la producció amb què Joel Joan reapareixerà a TV3. En aquesta sèrie, que arrencarà el 29 de setembre, Joan es parodia a si mateix, fent el paper d'un actor que vol aconseguir a qualsevol preu el paper protagonista en una pel·lícula sobre el 1714. "Creativitat, enginy i talent" són, segons Sallent, els ingredients principals d'aquesta "comèdia 100% catalana".

La tercera estrena de la tardor també tindrà una clara vinculació amb els fets del 1714. Es tracta de '300', un espai del departament de Nous Formats conduït per Toni Tortajada que farà una "revisió històrica" sobre "què ha passat aquests 300 anys per fer que [els catalans] siguem com som", explica el director de la cadena. El programa combina reconstruccions ficcionades d'episodis històrics, opinions d'experts i les aportacions del mateix Tortajada, de manera que en cadascun dels sis capítols d'una hora s'expliquen diverses històries relacionades amb un aspecte concret, des de la política fins a la llengua o la demografia. '300' s'emetrà els dimecres a partir del 24 de setembre.

Canvis al 'Crackòvia'

A banda d'aquestes tres noves propostes, la graella de TV3 per a aquesta tardor inclourà els formats habituals: els dimarts la Champions (a partir del 16 de setembre) i el 'Sense ficció' (des del dia 9); els dimecres l''APM?' (que torna el dia 17), els dijous 'Polònia' (a partir del 18) i '.Cat' (que arrenca per la Diada) i els divendres 'Zona zàping' (des d'aquesta mateixa setmana) i 'La gran pel·lícula'. Faltarà incorporar-hi el 'Crackòvia', que recuperarà el seu espai dels dilluns a l'octubre, després que s'hi hagin introduït alguns retocs per convertir-lo en un format que imitarà un informatiu esportiu, però lògicament en to d'humor.

Pel que fa als dissabtes, el 27 de setembre arrenca la segona temporada d''Oh happy day' –i des del dia 20 'Caçadors de bolets' tornarà a la sobretaula–, mentre que els diumenges es manté el '30 minuts' i s'incorpora 'El convidat', que el dia 28 estrena la sisena temporada en aquesta nova ubicació. L'altre programa que encara està pendent de tornar –ho farà aquest dilluns– és l''Espai Terra', que estrena nou horari, a les 13.15.

Per presentar en societat aquesta nova oferta de programació, TV3 emetrà diumenge, 14, una edició especial d''El foraster' –que prepara una nova temporada de cara a l'any que ve– en què Quim Masferrer visitarà les instal·lacions de la cadena, parlarà amb les cares més visibles i entrarà als platós i a la redacció per veure com es preparen els programes.

Més continguts de