Mèdia 10/05/2012

El fotoperiodista Jordi Cotrina guanya el V Premi Quim Regàs

Una de les seves fotografies més conegudes és la del gol de Koeman a Wembley

1 min

El fotoperiodista barceloní Jordi Cotrina ha guanyat aquest dijous el Premi Quim Regàs de Periodisme. El guardó, que va per la cinquena edició, va néixer amb la voluntat de perpetuar la figura i l'obra del periodista Quim Regàs (Manresa, 1951 - Barcelona, 2007), que va revolucionar la visió de l'ofici, així com la recerca de nous formats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Jordi Cotrina (Barcelona 1964) és un dels referents de fotoperiodisme esportiu, àmbit en què ha desplegat pràcticament tota la seva trajectòria. Va començar a donar els primers passos com a fotògraf professional en diverses revistes especialitzades de tennis, després va passar a la premsa esportiva al 'Mundo Deportivo' i més tard, el 1991, a 'El Periódico de Catalunya'.

Davant la proximitat de la celebració del vintè aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona, el jurat del premi ha decidit convenient atorgar-lo a aquest "polièdric fotògraf, que uneix passió, exigència i innovació", valors que van presidir la trajectòria de Quim Regàs.

Una de les imatges més conegudes del fotògraf és el gol de Koeman a Wembley el 20 de maig del 1992. El premi serà concedit el proper juny al Parlament de Catalunya i consisteix en una obra que l'artista Joan Pere Viladecans ha fet expressament per preservar la memòria professional i humana de Quim Regàs.

Els altres periodistes que han rebut aquest premi són Ramon Besa, Mònica Terribas, Eugeni Sallent i Óscar Nebreda. El jurat está format per Santi Nolla, Rafael Jorba, Francesc Aguilar, Carlos Martín, Lluís Canut, Arturo San Agustín, Antoni Cases, Taxo Benet, Carlos Pérez de Rozas, Sebastián Serrano, Joan Vilaprinyó, Josep Maria Artells, José Luis Martínez i José María Alguersuari.

stats