Mèdia 21/07/2012

Jordi Gràcia farà el 'Versió estiu'

RAC1 estrena dilluns una graella d'estiu amb poques sorpreses. David Jobé als matins, Jordi Gràcia a les tardes i Emma Aixalà els caps de setmana presentaran els principals programes de l'emissora.

Albert Castellví Roca
3 min
David Jobé, a baix a la dreta, presentarà El món a RAC1 durant l'estiu. Al seu costat, Emma Aixalà, Jordi Gràcia i la resta de cares de l'emissora per als pròxims dies.

BARCELONA.Si una cosa va bé, és millor no tocar-la. Aquest és el principi que sembla haver guiat el disseny de la graella d'estiu de RAC1, que serà calcada a la d'anys anteriors i es basarà gairebé totalment en versions estiuenques dels programes habituals. Sí que canviaran, en canvi, les veus que sonaran per l'emissora durant les pròximes sis setmanes -a partir de dilluns i fins al 2 de setembre-, per bé que tots els nous presentadors són noms ja ben coneguts pels oients de RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La principal novetat tindrà lloc a les tardes, que quedaran en mans de Jordi Gràcia. Després d'haver format part del departament d'esports de RAC1 i d'haver col·laborat al programa El club , de TV3, el periodista va tornar a l'emissora fa un any per fer-se càrrec d'una secció a El món a RAC1 , i ara debutarà com a presentador al capdavant del Versió estiu . El programa comptarà amb col·laboradors com l'actor Fermí Fernàndez; el xef Raül Balam (fill de Carme Ruscalleda), que oferirà consells culinaris als oients que els necessitin; l'historiador Xavier Carmaniu, que intentarà relativitzar fets d'actualitat comparant-los amb esdeveniments històrics, i el còmic Xavier Deltell, que sotmetrà la població a tests d'estrès.

I l'altra incorporació destacada, tot i que ja és un clàssic dels estius de l'emissora, és la del programa No hi som per festes , que Jordi Beltran i Ana Boadas presentaran cada vespre, de 21.00 a 23.00. Entre altres coses, l'espai imaginarà com s'haurien desenvolupat alguns episodis històrics si hagués existit la tecnologia actual, i els presentadors es convertiran en alumnes d'un curs de teatre que s'allargarà durant les sis setmanes de programa.

Pel que fa a la resta de la graella d'entre setmana, David Jobé es posarà al capdavant de l'edició estiuenca d' El món , que endarrerirà l'inici fins a les 7.00 però mantindrà, a grans trets, l'estructura habitual amb nous col·laboradors. Al migdia, RAC1 segueix confiant en La competència i La segona hora , que oferiran seleccions dels millors moments del curs completades amb alguns continguts nous. Esther Muñoz es farà càrrec, un estiu més, del Tot és possible , i La nit a RAC1 -en versió reduïda de 20.30 a 21.00- serà conduïda per Víctor Vives.

Emma Aixalà torna al 'Via lliure'

Com ja fa durant l'any, Jordi Margarit continuarà obrint la programació del cap de setmana, tot i que La primera pedra serà més curta i s'emetrà de 7.00 a 9.00. A aquesta hora començarà el Via lliure , que arribarà fins a les 14.00 i tornarà a mans d'Emma Aixalà després de dos estius conduït per Llucià Ferrer. Cada dia el programa proposarà un vermut típic d'algun lloc del món, i amb l'ajuda del periodista Xavier Sanjuan mirarà d'esbrinar quins són els temes que preocupen els nens, què els interessa i quins gustos tenen.

Jocs Olímpics i futbol

Durant la primera part de la temporada d'estiu, RAC1 estarà molt pendent dels Jocs Olímpics. Dos enviats especials, Xavi Puig i Aleix Parisé, informaran de tota l'actualitat de la competició a través del 100 metres -que durarà 45 minuts durant les dues setmanes que durin els Jocs-, de seccions específiques dins els espais d'esports i de connexions puntuals en la resta de programes.

A més, l'emissora transmetrà tots els partits de pretemporada del Barça, amb la narració de Joan Maria Pou en el cas dels enfrontaments oficials i amb un format alternatiu per als amistosos.

Raül Llimós presentarà des de dilluns el Primer toc -que acabarà mitja hora abans- i el dia 13 Dani Senabre agafarà el relleu de Jaume Mullor al Tu diràs .

stats