LES TEMÀTIQUES DE LA TDT
Mèdia 22/09/2011

José Luis Moreno reviurà 'Noche de fiesta' a 13TV

La revista de varietats torna a la televisió i ho fa amb José Luis Moreno, que recupera el seu format 'Noche de fiesta' per a la catòlica 13TV. No hi haurà, per tant, desfilades de roba interior.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Javier Alonso presenta 'Íntimo y personal', la versió de 13TV d'un 'late night' en què el presentador explica la seva vida a les missions.

Barcelona.L'efecte remugador de la TDT ha arribat a José Luis Moreno: el productor i ventríloc ha estat contractat per la cadena catòlica 13TV perquè ocupi d'aquí unes setmanes les nits de dissabte amb un programa de varietats. Inspirat en el Noche de fiesta que va popularitzar Moreno a La 1 entre els anys 1999 i 2004, arriba ara Noche sensacional , amb l'objectiu de repetir la fórmula: números musicals i humor costumista de sal gruixuda però inofensiu. No hi haurà, però, les desfilades de nois i noies en roba interior -una altra de les icones del programa-, segons confessava a aquest diari José Pablo López, director de la cadena: "La cadena té un ideari catòlic i l'accionista principal és el que és [la Conferència Episcopal], però és que també volem que sigui un programa amb una fórmula nova".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'acord amb la productora de Moreno va més enllà del xou dels dissabtes: també està preparant una ficció diària que la cadena estrenarà al desembre.

La presentació de la temporada de 13TV va ser una oda a la televisió dels anys 90. A banda de Moreno, també es va voler rendibilitzar el nom de Nieves Herrero, que presentarà el magazín TDT: Te Damos la Tarde , que combinarà reportatges a nivell de carrer i la tertúlia amb els habituals de la casa (com Ramoncín o Marina Castaño), als quals s'hi afegeixen col·laboradors nous com Mari Pau Domínguez i Julia Navarro.

Per tal d'impulsar els matins, la cadena connectarà amb els estudis de la Cope per mostrar amb imatges el programa conduït a l'emissora dels bisbes per Ernesto Sáenz de Buruaga. A les 12 del migdia, 13TV ofereix l'àngelus i una missa.

La cadena busca amb aquests fitxatges enlairar-se dins de les televisions temàtiques. Aquest mes de setembre té un 0,3% de mitjana a Catalunya i un 0,5% al conjunt de l'Estat. El share més alt, un 1,1%, l'aconsegueix a Cantàbria. "Creiem que amb els últims fitxatges podem aspirar a una audiència notable entre les teles temàtiques, però a un any vista el nostre objectiu se situa en l'1% de quota", assegura López, que recorda que "es tracta d'una oferta nova, que molta gent encara no coneix o no té sintonitzada".

'España directo', tercer intent

España directo va camí de convertir-se en un programa malastruc. Després de ser cancel·lat a TVE pels seus costos, va passar a La Sexta -aprofitant que el produïa Mediapro-, on només ha durat dos mesos. L'espai s'acomiada demà, després d'haver aconseguit un 4,2 de share i 380.000 espectadors, una mica per sota de la mitjana de la cadena.

13TV intentarà salvar el format aquesta temporada i donar-li una tercera encarnació, amb el nom de Pulsando España i amb Inmaculada Galván i Ricardo Altable com a presentadors a plató.

stats