ESTRENA DE '8 AL DIA'
Mèdia 13/09/2011

Josep Cuní inaugura el seu nou programa als vespres de 8TV

El periodista Josep Cuní va obrir ahir nova etapa professional en una franja i una cadena diferents de les habituals, els matins de TV3. "Bona tarda, Catalunya", va ser la salutació al públic de 8TV.

Auri Garcia Morera
2 min
Josep Cuní, ahir al vespre, en una pausa publicitària de la primera entrega del programa 8 al dia .

BARCELONA.Cuní va començar el programa amb un discurs breu però directe, en què va presentar 8 al dia com "una aposta del grup Godó que tots els catalans haurien d'agrair", a banda de definir-lo com un programa basat en l'actualitat que es fixarà en les causes i les conseqüències de les notícies del dia. Les mateixes idees les va repetir paraula per paraula a les nou en punt, justament quan arrencava el TN de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Al llarg de tres hores de directe, el programa va tenir una mica de tot. De primer, Cuní va rebre els dos regidors dimissionaris de PxC a Salt, que hi van anar acompanyats de les seves parelles i van parlar de com van viure els conflictes al partit. De segon i com a plat fort, va oferir un cara a cara entre el president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que van evitar la confrontació. I de postres, va entrevistar l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va donar el titular que es presentarà per ser secretari general del PSC.

Entremig, el programa va servir altres plats que barrejaven la més estricta actualitat, com una connexió amb la plaça Sant Jaume per ensenyar la concentració a favor de la immersió, amb temes propis més atemporals, com els massatges que ofereixen dones xineses a les platges de Barcelona. Tot, amb molta presència de cares conegudes pels espectadors d' Els matins , i també de periodistes i col·laboradors dels dos diaris de Godó, La Vanguardia i Mundo Deportivo .

D'entre les cares conegudes de TV3 que han acompanyat Cuní en el salt a 8TV, hi destaca Pilar Rahola, que tan bon punt va començar ja va protagonitzar un enfrontament amb ell. La col·laboradora va explicar que aquest estiu s'ha endut la col·lecció Bernat Metge a Cadaqués i va defensar que "els clàssics hi són per llegir-los". Cuní se'n burlava i va dir que "Pilar Rahola no llegeix tant Plató com La República ", a la qual cosa ella va replicar: "Perdona, La República és de Ciceró".

El programa va arrencar fent una aposta per la participació a través de xarxes socials com Twitter, tot i que la majoria de comentaris d'ahir van ser per opinar sobre el mateix programa i que el nombre de seguidors només va pujar del miler a uns 1.300 durant l'emissió. Sobre els resultats d'audiència de l'estrena, disponibles avui a l'Ara.cat, Cuní es va anticipar: "Els assumirem, la nostra és una cursa de resistència".

stats