Mèdia 30/08/2012

Josep Puigbó tornarà a TV3

Entre les novetats de la pròxima temporada a TV3 hi ha l'estrena d'un nou programa de Josep Puigbó. El periodista tornarà, a una cadena encara per determinar (TV3 o el 33), a partir d'aquesta tardor.

àlex Gutiérrez M.
3 min
Josep Puigbó (Olot, 1958) havia treballat a TV3 entre el 1991 i el 1999.

BARCELONA.TV3 i Josep Puigbó estan en converses avançades per firmar el retorn del periodista a la cadena pública, segons ha sabut l'ARA. La intenció és que presenti un programa ja aquesta tardor, però falta decidir-ne el canal -TV3 o el 33- i el dia d'emissió. Serà un espai vinculat a l'actualitat, probablement amb debat o entrevistes, però això també es tancarà en els pròxims dies, ja que cal avaluar l'encaix amb altres programes de la casa com Àgora , Singulars i Millennium .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La disposició d'aquests programes a la graella depèn també de si l'amenaça d'haver de suprimir un múltiplex obliga a reestructurar algun canal per ajuntar-lo amb algun altre. L'opció de tornar a hibridar el 33 amb el Super3/3XL plana sobre el futur de la Corporació si finalment cal adaptar l'oferta de canals a un sol múltiplex. Ja el portaveu del Govern, Francesc Homs, va alertar que les retallades aplicades a TV3 (40 milions menys d'aportació aquest 2012) obligarien a tancar dos canals. Aquesta possibilitat va ser matisada posteriorment i es va deixar en tot cas sobre la taula del nou consell de govern de la CCMA, presidit per Brauli Duart, com a òrgan competent sobre l'afer.

A les travesses

Puigbó ha estat absent de TV3 d'ençà que se'n va anar el 1999. El seu nom, però, va tornar a l'actualitat aquesta primavera, quan es debatia la reforma dels òrgans de gestió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). En aquella ocasió, va ser proposat per CiU com a possible membre del consell de govern de l'ens. Era, però, una posició de "reserva": en teoria el seu seient corresponia a un membre instat pel PSC, però aquest partit havia amenaçat de no nomenar ningú, com a forma de protesta perquè consideraven que CiU estava aplicant el corró parlamentari en comptes de buscar el consens.

Finalment, CiU va retirar el seu nom del cartipàs i el PSC va proposar Xavier Guitart i Josep Vilar com a dos dels sis membres del consell de govern de la CCMA. En tot cas, la seva aparició en aquestes travesses va obrir especulacions sobre el retorn de Puigbó d'alguna manera o altra a la pública catalana, com a compensació pel desgast que l'aparició del seu nom hauria pogut comportar.

Veterà de la ràdio i la televisió

Nascut a Olot el 1958, Josep Puigbó es va posar davant del micro als 14 anys, a l'emissora municipal del seu poble, que acabaria dirigint. El 1989 ingressa a Televisió Espanyola, on presenta l'informatiu de la desconnexió catalana. El 1991 fa el salt a TV3, amb l'encàrrec de conduir el Telenotícies migdia , una tasca que compagina amb diferents programes de Catalunya Ràdio.

Entre el 1999 i el 2003 va exercir el càrrec de director d'Ona Catalana, una de les dues emissores privades impulsades per l'últim govern Pujol, juntament amb RAC1, i que actualment sobreviu amb el nom d'Ona fm, centrada en els esports, després d'haver estat venuda al grup Prisa.

El 2001 torna a Televisió Espanyola per conduir una tertúlia política i com a presentador del Telediario del migdia, juntament amb Letizia Ortiz primer i Ana Blanco un cop es va reincorporar. La remodelació dels informatius instada per Fran Llorente l'agost del 2004, fruit del relleu polític de Zapatero per Aznar, el va deixar sense lloc a la televisió pública espanyola.

La següent etapa la fa a 8TV, com a director i presentador del programa Amics, coneguts i saludats , però l'espai només es manté fins al 2007, coincidint amb una crisi a la cúpula de la cadena durant la qual ja es prescindeix de Joan Maria Clavaguera (aleshores cap d'informatius) i Lluís Oliva, conseller delegat. Salta aleshores a Canal Català, on esdevé el periodista estrella de la cadena.

stats