ESTRENES TELEVISIVES
Mèdia 05/01/2012

Juan Luis Galiardo s'instal·la a la segona temporada de 'Gran Hotel'

L'amor prohibit entre Alicia i Julio tindrà una segona oportunitat aquest gener. Antena 3 emetrà aviat els nous capítols de Gran Hotel, després de l'èxit de la primera temporada, amb un 18,5% de share.

Natalia Araguás
2 min
L'amor entre els personatges interpretats per Amaia Salamanca i Yon González (Alicia i Julio) és el motor de la trama.

BARCELONAGran Hotel va acomiadar-se el 6 de desembre a Antena 3 davant els ulls de 3,5 milions d'espectadors, un 19,1% de l'audiència. Va omplir el seu buit al prime time nocturn dels dimarts la seva inspiradora, Downton Abbey , una altra ficció d'època ambientada a principis de segle amb voluntat de reflectir les intrigues de l'alta societat, en el seu cas britànica. Amb tot, després de les vacances Downton Abbey es mudarà a les nits dels dimarts, després de no demostrar-se prou efectiva en termes d'audiència -11,6% de share i 2.209.000 espectadors el dia de l'estrena de la segona temporada- per contrarestar el Tú sí que vales de Telecinco. Antena 3 troba a faltar Gran Hotel , una sèrie que es va revelar com una de les grans estrenes de la tardor. Superat el parèntesi nadalenc, l'estrena dels nous capítols no es farà esperar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un nou personatge fix

La sèrie tornarà previsiblement aquest gener amb la seva segona temporada. Un dels plats forts és la incorporació del veterà actor Juan Luis Galiardo, que interpretarà un personatge fix que es farà notar. Amb Gran Hotel , Galiardo torna amb força a la petita pantalla. En els últims temps l'actor s'havia centrat en el cinema, amb films com La deaga de Rasputín i La chispa de la vida , i en el teatre, amb obres com Edipo Rey i El avaro ,de Molière. L'última vegada que l'actor va aparèixer en una sèrie va ser l'any 2000 amb Jacinto Durante, representante , emesa per TVE i dirigida per Antonio del Real. Galiardo va interpretar Isaías durant els tretze episodis que va durar en pantalla.

La primera temporada de Gran Hotel va acomiadar-se en un punt àlgid de l'amor impossible entre els dos protagonistes, interpretats pels actors Amaia Salamanca i Yon González. Tot i que Alicia havia pres la determinació d'escapar amb Julio, ell prefereix quedar-se al Gran Hotel per descobrir qui és l'assassí de la seva germana. Dolguda, la noia pren la determinació de casar-se amb Diego, el director de l'hotel, amb qui la seva mare vol emparellar-la. L'idil·li entre aquests dos personatges, de classes socials antagòniques -ella és la filla de la propietària de l'hotel i ell es fa passar per cambrer per investigar l'assassinat de Sofía-, és el motor de la trama, que combina l'amor amb el misteri a l'Espanya de principis de segle. Amb aquesta recepta i una acurada ambientació història, Gran Hotel va obtenir una mitjana de 18,5% de quota de pantalla, un total de 3.393.000 espectadors. Amb tot, a Catalunya els resultats van ser més discrets, amb un 13,1% de share i 363.000 televidents.

Produïda per Bambú Producciones, Gran Hotel va limitar la seva primera temporada a un total de nou capítols, en comptes dels tretze que en principi hi havia previstos. Antena 3 va preferir estalviar-se el període nadalenc, atípic per la programació especial que inunda les graelles, i mantenir l'aferentre els dos protagonistes en un punt àlgid.

Un sòlid repartiment

Davant els bons resultats d'audiència, el repartiment de Gran Hotel no patirà cap canvi llevat de la incorporació de Galiardo en el seu retorn a principis del 2012. Adriana Ozores, Eloy Azorín, Fele Martínez, Manuel de Blas i Pep Antón Muñoz, entre d'altres, continuaran donant vida a una història coral que ha demostrat que és una de les apostes més fermes d'Antena 3.

stats