FICCIÓ DELS ESTATS UNITS
Mèdia 02/04/2012

'Juego de tronos' prepara el retorn

L'espera dels seguidors de Juego de tronos s'està a punt d'acabar. La segona temporada de la sèrie es va estrenar ahir als EUA i aquest mateix mes arribarà a Canal +. Ja es preparen dos blocs d'episodis més.

A.c.r.
2 min
La cadena nord-americana HBO va estrenar ahir la segona temporada de la sèrie Juego de tronos, que arribarà a l'Estat, de la mà de Canal +, el dia de Sant Jordi.

BARCELONANomés dos dies després d'estrenar-ne el primer episodi, el 17 d'abril de l'any passat, l'HBO ja va encarregar una segona temporada de Juego de tronos . Els 2,2 milions d'espectadors que va tenir l'estrena als Estats Units -una xifra gens menyspreable per a un canal de pagament, però que va quedar lluny, per exemple, dels 4,8 milions de persones que havien vist el debut, al mateix canal, de Boardwalk Empire - segurament no podrien justificar, per si sols, una decisió tan immediata. Això demostra l'enorme confiança de la cadena en una producció que tenia l'aval de l'èxit de la col·lecció de set novel·les en què està basada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però tot i aquesta ràpida renovació, els nombrosos seguidors que la sèrie té arreu del món -ja s'ha vist en més de 60 països- han hagut d'esperar nou mesos per tornar a gaudir de les traïcions, lluites i guerres per aconseguir el poder de Westeros: des del 19 de juny, quan es va emetre el desè capítol -que tancava la primera temporada-, fins ahir, quan l'HBO va donar el tret de sortida a la nova tanda de deu episodis.

A l'Estat, Canal + 1 estrenarà la segona temporada el dia de Sant Jordi, però des d'avui mateix ja comença a preparar el terreny per a l'arribada dels nous capítols. La cadena -que ja va emetre la primera temporada entre el maig i el juliol- ha organitzat per a aquest vespre una preestrena exclusiva del primer episodi de la nova etapa en un cinema de Barcelona i un altre de Madrid. A més, a les 23.00 estrenarà el programa El juego continúa , que des d'un plató inspirat en l'anell de foc que simbolitza la sèrie recollirà opinions de directors de cinema, periodistes, escriptors i seguidors de Juego de tronos per analitzar-la des de tots els punts de vista possibles. El programa d'avui inclourà connexions amb els Estats Units per saber com s'ha viscut l'estrena de la nova temporada i les aportacions del jugador de bàsquet Pau Gasol.

Dues temporades més

Fa 15 dies, el diari nord-irlandès Belfast Telegraph avançava la decisió de l'HBO de rodar dues noves temporades de la sèrie, que haurien de servir per adaptar el tercer dels set volums de què constarà la saga literària. El mateix rotatiu apuntava, a més, que la filmació començarà aquest estiu, i que Irlanda del Nord tornarà a aportar bona part dels paisatges de la sèrie. En la primera temporada, els paisatges irlandesos van compartir protagonisme amb Malta, i en la segona les càmeres es van desplaçar també fins a Croàcia i Islàndia.

stats