Publicitat
Publicitat

‘Juego de tronos’, la sèrie més piratejada per tercer any

L’interès d’una sèrie es pot mesurar pel que dicten els audímetres, però hi ha altres mètodes alternatius, com ara mesurar quines són les prioritats dels que es descarreguen els capítols sense pagar els corresponents drets d’autor a través de webs pirates. I, per tercer any consecutiu, Juego de tronos lidera aquest singular rànquing de sèries més descarregades a través del sistema Torrent.

En concret, l’adaptació a la pantalla dels llibres de George R.R. Martin va ser piratejada una mitjana de 8,1 milions de vegades per capítol. El seu triomf va ser inequívoc, ja que la segona classificada, The walking dead, tot just superava els 4,8 milions de descàrregues. El rànquing seguia amb The Big Bang Theory (3,9 milions), Cómo conocí a vuestra madre (3,5), Gotham (3,2, la sèrie més ben classificada de les que s’han estrenat aquest any), Arrow (2,9), Anatomía de Grey (2,8), Vikings (2,7), Suits (2,5) i South Park (2,4). El top ten revela una preferència clara pels drames (només hi ha dues comèdies) i un ple -deu sobre deu- de títols dels Estats Units. Breaking bad no apareix a la llista, perquè va acabar el 2013, però la web consigna que s’ha continuat descarregant massivament: 4,2 milions de descàrregues per episodi.

Tot i que la posició oficial de la indústria és de crítica a la pirateria, de tant en tant apareixen missatges contemporitzadors del tema. És el cas de Jeff Bewkes, president de Time Warner, que va admetre que la pirateria té un efecte: l’increment de subscriptors que accepten pagar a canvi de veure la sèrie amb més comoditat. L’executiu va arribar a afirmar que el títol de sèrie més piratejada és fins i tot “millor que un Emmy”.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT