PROJECTE POLÈMIC
Mèdia 16/11/2011

El 'biopic' de Julio Iglesias enfronta el consell de TVE

Albert Castellví Roca
2 min
Julio Iglesias serà el protagonista de la nova minisèrie que prepara TVE.

BARCELONATelevisió Espanyola convertirà la vida de Julio Iglesias en una minisèrie. El consell d'administració de la cadena va aprovar el projecte la setmana passada, però la decisió no va ser unànime. Alguns dels consellers van oposar-s'hi, ja que creuen que el gènere del biopic no encaixa en l'oferta del canal públic, i temen que aquesta producció obri la porta a traslladar a la pantalla de TVE la vida d'altres personatges. De fet, aquest ha estat un gènere explotat fins a l'extenuació per les cadenes privades durant els últims mesos: només en l'últim any, entre Antena 3 i Telecinco s'han emès les versions televisives de la vida dels prínceps d'Astúries, la reina Sofia, la duquessa d'Alba i la baronessa Thyssen, a més de Mario Conde, Isabel Pantoja o Raphael.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Francesc Bellmunt, membre del consell d'administració de TVE a proposta d'ERC, considera, però, que el debat és "absurd", i afirma que ell va votar a favor del projecte de biopic perquè, com a conseller d'una empresa, ha de valorar "si és o no un bon negoci", i considera que en aquest cas ho era. "Julio Iglesias ni m'agrada ni m'interessa, però per a la casa és molt bo", explica.

A més, Bellmunt destaca que Iglesias "és una figura molt coneguda de la cultura dels espanyols", fet que justifica, diu, que la televisió pública pugui dedicar una producció de ficció a repassar la seva vida.

En la seva opinió, el vot contrari d'alguns consellers respon només al fet que queda "progre" oposar-se a un projecte de ficció sobre Julio Iglesias, però en canvi ell troba "més greu" que TVE decidís fa uns mesos aprovar el projecte d'una sèrie sobre la reina Isabel de Castella. "La separen per primer cop de Ferran. Em semblava tendenciós, i per això hi vaig votar en contra", denuncia.

Malgrat l'aprovació inicial, el consell d'administració de la televisió estatal ja ha advertit que supervisarà el desenvolupament del rodatge, per assegurar que el producte final s'adapta a les seves directrius. Així, segons Bellmunt, el consell ha tingut en compte que "ideològicament, no està plantejat com un elogi", i reclama que el guió no plantegi "una trama molt plana".

La minisèrie, que constarà de dos capítols, és una iniciativa de la productora Zebra i d'una altra de la República Dominicana. En aquest país és on es durà a terme el rodatge, i es preveu també que la cinta s'estreni en algunes sales de cinema del país americà. A Espanya, en canvi, la intenció és que s'emeti únicament per televisió.

Aquest no serà el primer cop que la vida de Julio Iglesias arriba a la pantalla. El 1969 ell mateix va protagonitzar el film La vida sigue igual, sobre el seu passat com a futbolista i l'accident que li va canviar la vida i li va obrir el camí dels escenaris. D'altra banda, TVE va plantejar fa dos anys l'adaptació televisiva del segrest del pare del cantant. Inicialment semblava que el projecte tiraria endavant, però amb el temps ha quedat oblidat.

stats