JxCat votarà 'no' a Iceta i acaba amb les opcions del primer secretari del PSC de presidir el Senat, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aquest dimecres atenent els mitjans al Parlament / MARTA SIERRA / ACN

1.

JxCat votarà 'no' a Iceta i acaba amb les opcions del primer secretari del PSC de presidir el Senat. Els presos polítics de la formació s'han posicionat a favor de l'abstenció.  ERC ratifica el veto a Iceta: "Quan respectin Catalunya i seguin a negociar podrem parlar de tot". ERC anuncia el vot en contra del líder del PSC i rebutja que se'ls demani cortesia parlamentària.  

2.

La fiscalia vol processar els investigats per l'1-O per organització criminal. El jutjat número 13 va deixar a les portes del judici 30 càrrecs, excàrrecs i empresaris.  Cs torna a portar TV3 a la JEC per l'emissió del vídeo del minut d'or de Junqueras durant el debat de les europees. Carrizosa avisa d'un possible delicte de desobediència i demana a la Junta Electoral que acudeixi a la fiscalia. 

3.

El que no saps dels alcaldables de Barcelona. Quina ciutat els agrada, els seus gustos i la seva relació amb els rivals. Aquesta és la cara més desconeguda dels candidats a l’alcaldia de Barcelona. 

4.

La formació i la feina dels pares encara determinen l'accés a la universitat. Només un de cada deu universitaris prové de famílies amb nivells d'ocupació i formació baixos.  Carreres de noi, carreres de noia: les universitats reprodueixen els rols de gènere de l'àmbit domèstic. Un estudi alerta que les dones s'infravaloren i tenen una pitjor percepció de les seves capacitats. 

5.

Activum invertirà 200 M€ en un hotel Hard Rock a Sant Adrià. L'establiment, davant del port del Fòrum, tindrà 30.000 metres quadrats i 405 habitacions. 

Més continguts de