JxCat i el PSC fan efectiu el pacte i escullen Marín presidenta de la Diputació entre protestes de l'ANC, i quatre notícies del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ahir després de rebre la vara com a nova presidenta de la Diputació de Barcelona / CRISTINA CALDERER

1.

JxCat i el PSC fan efectiu el pacte i escullen Marín presidenta de la Diputació entre protestes de l'ANC. Esquerra promet fer oposició i carrega contra l'acord: "Pels seus fets els coneixereu".  L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El càlcul que exclou la gent'. "Aquest pacte d’avui de Junts amb el PSC, com algunes decisions anteriors d’Esquerra, és estrictament en clau de partit, i deixen el carrer groc a fora. El càlcul no crida a l’entusiasme. Si avui molta gent no abandona les seves conviccions serà per coherència personal més que no pas per l’estímul il·lusionant dels partits".  El PSC revela que ERC li va oferir pactes en tres consells comarcals de Girona. Els socialistes han qualificat de "discurs sectari" el posicionament dels republicans. 

2.

Sánchez truca a Iglesias i confirmen la distància en la negociació pel govern. Assegura que un govern a dos tindria problemes de “cohesió” si calgués tornar a aplicar el 155. 

3.

Aquest any tampoc: els alumnes de 4t d'ESO no arriben als punts mínims en les competències numèriques. Matemàtiques i Ciència i Tecnologia, les pitjors notes en les competències bàsiques de la Generalitat. 

4.

Calor a la feina: vaga de tres dies en una empresa per denunciar-ho. Els cops de calor a la feina s'han triplicat en tres anys. 

5.

Brussel·les pot denunciar Espanya d'aquí a quinze dies per la contaminació. La Comissió Europea va enviar ahir una carta a l'Estat per reclamar-li mesures més dràstiques.