Kevin Spacey, al Rar d'aquest diumenge

Els enllaços amb aquest actor ens transporten a les contradiccions de Dubai, als millors teatres de Londres i ens desvetllen els secrets per fer una bona barbacoa

El paper de Frank Underwood a la sèrie ‘House of Cards’ ha proporcionat a Kevin Spacey una popularitat que ha anat forjant amb pas ferm al llarg de la seva carrera. Mereixedor de dos premis Óscar, Spacey es va introduir al món del cinema als anys 80 amb pel·lícules com Working girl (Armas de mujer) o Heartburn (Se acabó el pastel), però va ser amb The usual suspects (Sospechosos habituales) amb la que va aconseguir fer el salt i passar-se a la lliga dels actors protagonistes.

Polifacètic de mena, Spacey també ha fet el salt a la direcció i la producció, i malgrat combinar el cinema, amb la televisió no ha deixat mai el teatre.

Nascut a South Orange (Nova Jersey), però crescut a California, Kevin Spacey va començar a fer teatre amateur a l’escola. Ben aviat, va continuar els estudis a Nova York on va començar a ser un habitual de petites produccions teatrals posant-se a la pell de personatges de Shakespeare, Ibsen o Molière.

L’ambició, el poder, i la intriga acompanyen alguns dels papers d’Spacey, característiques que eleva a la màxima potència amb la seva interpretació de Frank Underwood. El RAR d’aquest diumenge dóna totes les claus de l’estilisme d’aquest personatge sense escrúpols, i analitza les relacions d’Spacey amb el poder -més enllà de la ficció, l’actor manté bones relacions amb la família Obama, com ja ho va fer amb els Clinton-. Però en aquest RAR també repassarem els contrastos i les contradiccions de Dubai, on Spacey ha impulsat una escola de teatre, aprendrem els secrets d’una bona barbacoa i recordarem la pel·lícula Seven a través d’un relat de l’escriptora Bel Olid.

 

 

  • Etiquetes