Mèdia 20/11/2011

L'ARA i el 'dBalears', junts des d'avui a les Illes

Coincidint amb el primer aniversari de l'ARA, el rotatiu suma esforços amb el Diari de Balears per treure a les Illes una edició comuna. Els lectors poden gaudir des d'avui de dos diaris al preu d'un.

Ara
2 min
L'ARA i el 'dBalears',  junts des d'avui a les Illes

BARCELONAA partir d'avui el diari ARA es distribueix a les Illes en una edició conjunta amb el Diari de Balears. D'aquesta manera l'ARA millora notablement la seva difusió a l'arxipèlag, mentre que el diari illenc deixa de dependre de les notícies d'agència per a la seva informació no local per passar a oferir un producte amb línia editorial pròpia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Aquesta aliança es produeix en un moment clau per al futur de la nostra llengua a les Illes", explica el director del dBalears, Miquel Serra. "El Partit Popular, que governa amb majoria absoluta a les principals institucions, està a punt de tancar Televisió de Mallorca; ha reduït a la mínima expressió els pressuposts d'IB3, que des de fa uns dies ja emet pel·lícules en castellà, i acaba de suprimir les ajudes a les revistes de la Premsa Forana, algunes de les quals podrien tancar en els pròxims mesos".

Tots els suplements

L'acord entre totes dues capçaleres farà possible que els lectors de les Illes gaudeixin de dos diaris pel preu d'un. L'ARA s'encartarà a dins del dBalears, de manera que en resulta un diari reforçat de 64 pàgines cada dia, a més dels suplements de tots dos rotatius.

"És la primera vegada que mitjans de comunicació de Catalunya i de les Illes ajunten esforços en un projecte informatiu comú", detalla Riera. "Moltes de les nostres referències, especialment en llengua, cultura i medi ambient, són al Principat. Aquesta col·laboració estimularà la comprensió recíproca de les dues realitats, que tenen un origen comú i un futur, aquí, ple d'incerteses", conclou.

El grup Serra va comprar, el 1984, la històrica capçalera Baleares, nascuda l'any 1939 per convertir-se en diari oficial del Movimiento. En un procés habitual durant la Transició, els nous propietaris van reconvertir el diari als valors democràtics. El 1996 va canviar el nom de la capçalera i la seva llengua, de manera que el Baleares va passar a ser el Diari de Balears i a estar escrit íntegrament en català.

El següent canvi important va tenir lloc el 2008, en què es va redissenyar completament i va abreujar el seu nom a dBalears. Entre els premis que ha rebut destaca el de diari local més ben dissenyat d'Europa, rebut el 2008 fruit de l'última remodelació. Dos anys abans, el 1996, el Consell de Mallorca li havia atorgat el premi Jaume II pel seu desè aniversari.

stats