Disseny

L'ARA guanya tres premis de disseny pels seus interactius

Els guardons els ofereix la Society for News Design, que enguany ha obert la convocatòria a diaris llatinoamericans

L'ARA ha guanyat 3 guardons en els premis ÑH de disseny de diaris, organitzats per la Society for News Design, corresponents a 3 interactius. En concret, es tracta de 2 medalles de plata que corresponen al reportatge multimèdia 'Per què Catalunya crema?', que ha estat distingit en la categoria de periodisme de dades, i a 'Grècia: viatge a la presó a cel obert dels refugiats', que s'ha endut el premi en la categoria de cobertures a temps real. A més, el diari ha obtingut una medalla de bronze per l'interactiu 'Noms de nadó per a pares indecisos', també en la categoria de periodisme de dades.

Amb aquests 3 premis, l'ARA es converteix en el diari d'àmbit no estatal amb més reconeixements. Enguany el certamen tenia una competència més dura, ja que, fins ara, els premis només acceptaven candidatures de mitjans d'Espanya i Portugal, mentre que aquest 2016 la convocatòria es va obrir també als països llatinoamericans.

El diari valencià 'Las Provincias' ha estat distingit com a millor diari local i regional, i en la categoria de mitjà d'àmbit estatal el guardó ha correspost a 'La Nación', d'Argentina. El guatemalenc 'Nuestro Diario' ha obtingut el màxim premi a una publicació popular i 'Forbes' el de millor revista. En l'apartat de publicacions digitals, el brasiler 'Nexo Jornal' s'ha imposat als altres finalistes.