PREMSA
Mèdia 02/12/2011

L'ARA ja mira cap als dos anys

Albert Castellví Roca
2 min
Carles Capdevila / PERE VIRGILI

L'ARA acaba de fer un any però ja mira cap al segon. Aquest va ser el missatge que alguns dels seus responsables i col·laboradors van transmetre ahir durant la festa de celebració del primer aniversari, que va reunir al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) unes 300 persones entre lectors, treballadors, accionistes i representants polítics, com ara la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Fa un any deia que ho havíem aconseguit, però potser em vaig precipitar -va reflexionar el director de l'ARA, Carles Capdevila-. Havíem aconseguit sortir, però faltava el més difícil: sortir-nos-en". Per això va expressar un desig: "Que hi hagi ARA sempre". Albert Om, per la seva banda, va definir el diari amb dues paraules, "canvi i il·lusió", i va recordar que "és molt més apassionant començar que continuar, però només si continues pots recollir els fruits de tot el que has fet".

En la mateixa línia, el periodista Iu Forn va demanar "que no es perdi l'esperit de l'ARA", i la directora general del diari, Marta Marrón, va advertir: "No ens conformem amb el que hem fet". El president del consell editorial, Ferran Rodés, va assegurar que l'ARA és "una aposta de futur" i va assenyalar que "s'ha consolidat i es queda, contra tot pronòstic".

Més enllà dels bons desitjos, la vicepresidenta Ortega va lloar la tasca de l'ARA per la seva contribució a fer que "l'espai de comunicació català sigui un reflex de la pluralitat" del país, i va revelar que s'ha de "barallar" amb els fills perquè cadascú pugui llegir els continguts del diari que més li interessen. Mascarell va parlar de l'ARA com un diari "lliure, profundament democràtic i ben fet". Des de Washington, el periodista i accionista de l'ARA Antoni Bassas va destacar que el diari ha sabut adaptar-se al seu temps per explicar les coses d'una altra manera: "No pots canviar la direcció del vent, però pots canviar l'angle de les teves veles", va dir.

Empar Moliner, col·laboradora del diari, va comparar-lo amb "un bon disc o un bon plat", en què "res no grinyola", i Lluís Gavaldà va definir-lo com "un diari que ens fa gaudir sense degradar-nos com a persones". Un altre dels accionistes, Xavier Bosch, va reblar-ho: "No hi ha hagut dia que algú no m'hagi felicitat per alguna cosa que hagi fet l'ARA".

Rècord de visites

Durant l'acte d'ahir, que va conduir Bibiana Ballbè, el president de l'ARA, Oriol Soler, va anunciar que durant el mes de novembre l'Ara.cat ha superat el milió d'usuaris únics mensuals, una xifra mai assolida fins ara per cap diari digital en català.

stats