ELECCIONS ESPANYOLES
Mèdia 20/11/2011

L'ARA es mobilitza per a la jornada electoral

Les eleccions espanyoles d'avui condicionaran una bona part de l'agenda catalana en el futur, i per aquest motiu l'ARA farà un seguiment minut a minut dels resultats i n'oferirà demà la millor anàlisi.

Ara
2 min
Els redactors de l'ARA preparant el dispositiu especial que avui es desplegarà a la redacció per seguir la jornada electoral, tant a la web com a l'edició en paper.

BARCELONAPer tercera vegada des del seu llançament, el diari ARA farà avui un gran desplegament per cobrir la jornada electoral. El 28 de novembre de l'any passat, coincidint amb el naixement del diari, van ser les eleccions al Parlament de Catalunya. El 22 de maig d'aquest any, les eleccions municipals. I en la jornada d'avui, gairebé un any després de les catalanes i a punt de celebrar el primer aniversari de l'ARA, unes eleccions espanyoles que tot apunta que seran determinants per a Catalunya en el futur immediat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'ARA ha preparat un dispositiu especial, amb més de 50 professionals, per cobrir aquestes eleccions i oferir als seus lectors la informació més completa i la millor anàlisi dels resultats, tant a la pàgina web com a l'edició impresa de demà. El diari tindrà periodistes desplaçats a les seus del PP i el PSOE al carrer Génova i al carrer Ferraz de Madrid per explicar des del terreny com reaccionen als resultats Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba i quin ambient hi ha entre la militància. També estarà present a les seus electorals dels cinc grans partits catalans, i comptarà amb les informacions dels corresponsals al País Valencià, a les Illes Balears i a Euskadi.

Els resultats minut a minut

Durant tota la jornada, l'Ara.cat informarà de com es desenvolupa la jornada i sobre les dades de participació, i a partir de les 20.00 h començarà una retransmissió amb comentaris minut a minut sobre tot el que passi a les seus electorals. A partir d'aquesta hora es podran conèixer els resultats de les enquestes a peu d'urna i s'activarà la pàgina on es podran consultar les dades del recompte de vots que vagi subministrant Indra, l'empresa que facilita les dades de l'escrutini al ministeri de l'Interior.

En l'edició impresa de demà s'oferiran 26 pàgines especials dedicades a les eleccions, amb tots els resultats i les millors anàlisis, amb les claus per fer balanç i interpretar aquests resultats. A més a més, entre altres qüestions es farà un retrat del nou escenari polític, dels protagonistes que es perfilen per al govern espanyol i de les primeres accions polítiques que es duran a terme. Comptarà amb cròniques dels periodistes Toni Soler i Albert Om, que analitzarà com ha vist les intervencions dels candidats, a més de textos de Carles Capdevila i Sebastià Alzamora.

També hi haurà una anàlisi demoscòpica del controller de l'ARA, el politòleg Jordi Muñoz, i articles de Mònica Planas i Àlex Gutiérrez sobre com es viu la nit electoral a la televisió i a les xarxes socials de. A la informació sobre el que passi a les seus electorals s'hi afegiran contracròniques d'Eva Piquer, Cristian Segura, David Cirici, Carles Torras i Eva Mor, que faran un retrat d'una vetllada en què es viu el regust de la victòria i la derrota.

stats