ESTIU
Mèdia 08/07/2012

L'ARA es transforma amb l'arribada de la calor

Els mesos de juliol i agost el diari ARA canvia de forma i presenta nous continguts. Centrat en temes d'una actualitat més àmplia, el rotatiu suma l'anglès i els exercicis per als petits a la informació de cada dia.

Ara
3 min
El diari ARA canvia d'aparença i afegeix al seu format habitual continguts d'una actualitat àmplia per acompanyar els lectors durant l'estiu.

BARCELONAEn arribar la calor tot canvia, i l'ARA també. A partir del 15 de juliol i fins al 2 de setembre el diari transformarà la seva estructura habitual per oferir nous continguts adaptats a la calor i a les vacances, sense renunciar al rigor i els temes de fons sobre l'actualitat de Catalunya i de la resta del món.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant aquestes set setmanes de juliol i agost, el diari es dividirà en dues parts diferenciades. La primera part recollirà totes les notícies purament d'actualitat, amb els temes de política, economia, societat i internacional, com és habitual en el diari. La segona meitat inclourà una obertura amb reportatges sobre tendències, estils de vida, moda, fenòmens socials i, en general, temes relacionats amb l'estiu i vinculats a una actualitat més àmplia. En aquest segon tram del rotatiu també hi haurà la informació cultural, esportiva i mediàtica.

Millorar l'anglès

Dins d'aquestes pàgines estiuenques, a més, n'hi haurà algunes d'especials. El diari convidarà cada dia els lectors a millorar el seu nivell d'anglès amb dues pàgines de Global News, que com sempre presentarà alguns dels reportatges més destacats del diari nord-americà The New York Times sobre temes de salut, lleure, ciència, consum i medi ambient, complementats amb exercicis i els comentaris dels professors David Bridgewater i Nick Lloyd. El Global News, a més, mantindrà la seva presència habitual en el dominical Ara Tu .

Les pàgines de Global News aniran acompanyades d'un glossari que permet als lectors tenir l'ajuda necessària per entendre correctament els textos. Són una clara mostra de l'interès de l'ARA per la llengua anglesa i per donar un impuls al país, que té en el baix coneixement de l'idioma un greu obstacle en un món globalitzat.

També per als nens

L'Ara Kids adquirirà una presència diària, amb una pàgina de jocs i passatemps pensats expressament perquè els nens i les nenes puguin divertir-se amb el diari alhora que aprenen anglès i practiquen i recorden altres matèries a les quals han pogut accedir durant el curs. Aquesta presència diària de l'Ara Kids farà que el suplement que es publica els diumenges deixi de fer-se durant aquestes setmanes.

Per l'especial mirada als continguts estiuencs que presentarà el diari, també hi haurà una pàgina especial dedicada a notícies sobre personatges coneguts d'aquí i d'arreu del món. La informació sobre persones conegudes anirà acompanyada de les millors fotos, que tindran com a fons les illes Balears, la costa catalana i els indrets més paradisíacs en què passen l'estiu les celebrities . La contraportada, a diferència del que passa habitualment durant la resta de l'any, es destinarà a una entrevista a personatges de tots els àmbits.

Especial atenció als Jocs

Sens dubte, un dels centres d'interès d'aquest estiu estarà situat a Londres, que del 27 de juliol fins al 12 d'agost acollirà els Jocs Olímpics. L'ARA dedicarà una atenció especial al desenvolupament de la competició a la capital britànica. Alhora entrevistarà diferents protagonistes dels Jocs que, ara fa 20 anys, es van celebrar a Barcelona.

Per això, el 15 de juliol, coincidint amb l'arrencada de l'edició d'estiu de l'ARA, el diari oferirà un suplement especial, de 24 pàgines, que tindrà una doble portada. Per una banda, estarà centrat en els Jocs Olímpics del 1992 i, per l'altra, en els que s'han de celebrar aquest any.

Aquest especial parlarà de la competició des del punt de vista esportiu, però ho completarà amb una reflexió sobre tots els aspectes culturals, socials i urbanístics que envolten uns Jocs Olímpics.

A més a més, també hi haurà especials que s'aniran descobrint d'ara en endavant. Seran sobre la Lliga de futbol de la temporada que ve, sobre una selecció tecnològica que ens pot descobrir noves utilitats de les xarxes i sobre els millors còctels.

L'Ara Llegim, que no estarà present durant aquestes setmanes del diari d'estiu, tornarà el 8 de setembre, igual que l'Emprenem , l' Ara Kids i les pàgines especials de l'Ara Ciència. Tot i els canvis relacionats amb l'estiu, l'ARA continua apostant pels dossiers. El suplement Criatures i el dominical Ara Tu es publicaran cada cap de setmana, sense fer vacances.

stats