Ràdio
Mèdia 14/06/2012

L'Ajuntament de Sabadell es compromet a seguir prioritzant el català a la ràdio local

El nou contracte programa es modificarà per incloure-hi una referència a aquesta llengua com la "d'ús habitual" a la programació

Ara
1 min

BarcelonaRàdio Sabadell continuarà tenint el català com a llengua "d'ús habitual i de cohesió social". El regidor de Cultura de la capital vallesana s'ha compromès a incloure al nou contracte programa de l'emissora un punt que ho garanteixi, després que, en primera instància, el document no precisés quina havia de ser la llengua prioritària de l'emissora municipal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons informen en un comunicat conjunt les delegacions a Sabadell de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua, Sánchez i el director de l'emissora, Marc Sabater, van reunir-se amb les tres entitats després que aquestes mostressin "la seva preocupació davant la possibilitat que el nou contracte programa no prioritzés el català com a llengua vehicular i d’ús habitual a la ràdio municipal". En aquesta trobada, el regidor va "garantir" que la ràdio mantindrà "els mateixos criteris lingüístics que s'han aplicat des de la seva creació", i va assegurar que l'Ajuntament no té intenció que les hores de programació en llengua no catalana augmentin.

Les entitats "valoren positivament" la voluntat del consistori i de l'emissora de "fer del català la llengua d'ús habitual a la ràdio" però adverteixen que "vetllaran pel compliment" del compromís assumit pel regidor. Actualment, Ràdio Sabadell emet de forma clarament majoritària en català, tot i que alguns programes inclouen part dels continguts en castellà.

stats