AUDIÈNCIES DIGITALS
Mèdia 16/06/2011

L'Ara.cat frega el milió de lectors

Les dades de l'OJD Interactiva de maig tornen a confirmar el lideratge indiscutit de l'Ara.cat: 949.614 navegadors únics, una fita mai aconseguida per cap altre mitjà en català.

Ara
2 min

Barcelona.Gairebé un milió de navegadors únics -la unitat de mesura bàsica a internet- van apuntar la seva proa cap a l'Ara.cat durant el mes de maig. Es tracta d'una xifra rècord per a la internet en català i el sisè mes consecutiu en què l'audiència digital d'aquest diari creix, des que va debutar ja el desembre del 2010 amb una xifra de visitants mai aconseguida abans per cap mitjà en aquesta llengua. Al maig, el creixement d'aquesta magnitud ha estat del 32,17%.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'Ara.cat lidera també les audiències dels altres indicadors habituals a internet. Al maig, el nombre de visites va ser de 2.718.877, que van generar 8,160.531 pàgines vistes. El temps mitjà de visita ha fet també un salt espectacular. Si el mes del seu debut cada usuari passava 4 minuts i 40 segons de mitjana a la pàgina, ara ja s'hi està 8 minuts i 16 segons, una ràtio molt superior a la dels seus competidors com l' Avui (7:33), El Punt (5:52), 3cat24.cat (4:29) i Vilaweb (2:50).

Un diari social

L'èxit del diari passa també per la seva presència en xarxes socials. A Facebook, per exemple, té 45.030 seguidors de la pàgina. A Twitter, el compte general (@diariARA) acumula ja 33.271 seguidors i és també líder dels mitjans en català. A més, l'ARA disposa de comptes per a cada secció, a banda de comptes especialitzats com @ARAmeteo i @Timeoutcat. La participació dels lectors en el diari queda palesa també per la xifra de comentaris rebuts en les notícies de la web: 52.720.

Una altra dada destacable són els 46.138 registrats a l'Ara Prèmium, l'àrea de la web que inclou tots els continguts de l'edició en paper. Els usuaris tenen dues modalitats per accedir-hi: o bé amb el registre gratuït, amb el qual poden llegir fins a tres articles per dia, o bé amb una subscripció vigent, que els dóna accés il·limitat. A més, 27.763 usuaris s'han descarregat alguna de les aplicacions -per a iPad, iPhone i Android- disponibles.

L'anàlisi de les estadístiques permet copsar cada cop més interès pels continguts audiovisuals. En concret, durant el mes de maig, fins a 145.382 usuaris únics van veure alguns dels vídeos de la web.

stats