Mèdia 21/01/2012

L'Església suspèn 'a divinis' el capellà a de Gran Hermano si persisteix a concursar

La suspensió l'impossibilita a realitzar treball pastoral, celebrar missa i confessar els fidels. La decisió s'ha pres a Roma i l'arquebisbat de Barcelona l'ha comunicat al pare Juan Antonio Molina Sanz

Efe
1 min

BarcelonaL'arquebisbat de Barcelona ha comunicat al pare Juan Antonio Molina Sanz que queda suspès a divinis si persisteix en la seva intenció de concursar en el programa de Telecinco Gran Hermano, fet que l'impossibilitaria de realitzar treball pastoral, celebrar missa i confessar els fidels. Aquesta decisió ha estat presa a Roma per l'ordre dels Missioners del Sagrat Cor i ha estat comunicada al pare Molina per l'arquebisbat barceloní i també directament per correu electrònic, segons explica el decret de suspensió a què ha tingut accés l'agència Efe.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest decret de suspensió recorda que és una ordre temporal i que entrarà en vigor "des del moment en el qual el pare Juan Molina desobeeixi l'ordre provincial i participi en la programació del programa televisiu". "És una sanció temporal que té com a finalitat suscitar en el P. Molina un desig sincer de canvi i de conversió", ha assenyalat el decret signat pel superior general dels Missioners del Sagrat Cor, Mark MacDonald, i el secretari general de l'ordre, Luis Carlos Araujo.

Així mateix, en el decret d'ordre, avançat per El Mundo, suplica "a les autoritats eclesiàstiques i sobretot als bisbes més implicats que vigilin perquè el P. Molina respecti aquest decret en l'esperit en què va ser donat, és a dir, per a la protecció dels fidels i en vista de la seva pròpia conversió".

El càstig prohibeix al sacerdot "tot treball pastoral per als fidels", "la celebració pública de l'Eucaristia i la predicació als fidels", així com "confessar els fidels".

Això no obstant, el decret de "suspensió a divinis" informa també al pare Molina que els efectes d'aquesta decisió queden "suspesos" cada vegada que calgui atendre els fidels en perill de mort.

stats