Mèdia 08/08/2012

L'Església anglicana ven les seves accions de News Corporation arran del cas de les escoltes il·legals

La quantitat de títols venuts suposa uns 2,2 milions d'euros

Efe
1 min
Aznar, el vincle de Cameron i Murdoch

Nova YorkL'Església d'Anglaterra ha informat que ven tota la seva participació accionarial de l'empresa News Corporation, grup mediàtic del magnat Rupert Murdoch, pel cas de les escoltes a la premsa britànica.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El total de títols venuts suposa 1,9 milions de lliures −uns 2,2 milions d'euros−, i ja cap dels tres organismes d'inversió de l'Església té accions en la companyia, que el juliol de l'any passat va ser centre d'un escàndol per les punxades del desaparegut dominical 'News of the World'.

L'Església assenyala en un comunicat que el seu braç assessor, el Grup Assessor d'Inversió Ètica de l'Església (EIAG, sigles en anglès), va recomanar aquesta venda després d'un any de diàleg amb el grup de Murdoch sobre el cas de l'espionatge periodístic.

Segons assenyala l'escrit, l'Església anglicana no va quedar satisfeta amb el compromís de la companyia per fer reformes a nivell corporatiu. "El cas de les escoltes de l'any passat va ser motiu de gran preocupació per als organismes d'inversió de l'Església per la nostra participació a News Corporation. La decisió de desinvertir no ha estat presa a la lleugera i es va fer després d'un any de continu diàleg amb la companyia", explica Andrew Brown, portaveu dels comissaris de l'Església anglesa.

stats