Mèdia 16/02/2012

"L'Església suma 200.000 suports més a l'IRPF tot i els atacs laïcistes", a 'La Razón'

El diari explica que 9,2 milions d'espanyols han fet la creu a "la casella en suport a la religió catòlica" a la declaració de la renda del 2011, i que "31.000 milions d'euros és el que estalvia l'Estat gràcies a la seva funció social"

Ara
3 min
'La Razón'

Barcelona"L'Església suma 200.000 suports més a l'IRPF, tot i els atacs laïcistes" és el titular amb el qual 'La Razón' obre l'edició d'aquest dijous. En el subtítol, el rotatiu explica que "més de 9,2 milions d'espanyols han marcat la casella en suport a la religió catòlica a la declaració de la renda". Sobre la trobada d'ahir dimecres entre el president del govern espanyol i el cap de l'oposició, diu que "l'oposició útil de Rubalcaba", es tradueix en una sortida "al carrer contra les reformes".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'La Vanguardia' obre l'edició d'aquest dijous amb la fotografia de Rajoy i Rubalcaba d'ahir dimecres a la Moncloa. Al costat de la imatge titula: "Aires de distensió entre Rajoy i Rubalcalba". El diari destaca que "el president, en un gest inusual, es reuneix amb el cap de l'oposició durant quatre hores".

L''Abc', sobre una fotografia de Rajoy i Rubalcaba saludant-se ahir dimecres a la Moncloa, titula: "Duresa al Congrés i 'guant blanc' a la Moncloa". El diari, a més, destaca que "Treball admet que acomiadar amb 20 dies és un 'objectiu essencial' de la llei".

'El Mundo', sobre una foto d'aquests dos mateixos líders, interpreta que "Rubalcaba dóna suport a Rajoy davant la intransigència de Brussel·les". També en clau política espanyola explica que "Rosa Díez titlla de 'covard' el govern per no actuar contra Bildu i Amaiur".

'El País' comença amb economia i titula: "L'economia de l'eurozona entre en declivi amb cinc països en recessió". A més, contraposa que els EUA "remunten, sense gairebé retallades". La catàstrofe a Hondures en què han mort més de 350 presos en l'incendi d'un centre penitenciari ocupa l'espai central amb una foto dels cadàvers.

'Público' també obre amb economia i assegura que ara la patronal vol "el dret de vaga" i concreta que el president de la CEOE, Joan Rosell, reclama que es "modifiqui 'el més ràpid possible' la normativa sobre vagues". En clau política, el diari evidencia que el ministre de l'Interior va reconèixer ahir dimecres que "ETA ja no és només un problema 'policial', sinó que té una 'dimensió política'".

'El Punt-Avui' parla d'"eurorecessió" a la portada d'aquest dimecres i dóna una dada: "L'aportació global de la Unió Europea cau un 0,3% el quart trimestre del 2011". A més, qualifica els pressupostos pactats entre CiU i el PP com els comptes de la "resignació".

L'ARA opta per una portada internacional amb la foto d'Ahmedinejat, el president de l'Iran, amb un titular clar: "L'Iran amenaça". El diari afegeix que el país persa adverteix que "tancarà l'aixeta". A més, en portada, el diari recorda que "Foment ressuscita el corredor pirinenc".

'El Periódico' destaca que existeix una "alerta roja per al congrés dels mòbils". El diari ho justifica recordant que el responsable de l'esdeveniment exigeix a Barcelona "solucions a l'aturada de TMB" i amenaça l'alcalde i el president dient-los que "la vaga posa en perill el contracte".

Entre els diaris esportius, l'Sport' destaca el "compte enrere de Guardiola" i recorda que en la trobada amb Rossell no es va sentir "ni 'piu'", "de la seva renovació". L''AS', per la seva banda, diu que hi ha "Villarato per estona", i anuncia que l'únic opositor a Villar, Ignacio del Río, "recorre a l'audiència Nacional per estimar que la convocatòria ha estat irregular".

stats