TELEVISIÓ
Mèdia 06/06/2012

L'Eurocopa televisiva i els seus damnificats

Telecinco i Cuatro s'han bolcat en l'Eurocopa de futbol: des de divendres fins a l'1 de juliol transmetran tots els partits del torneig. Però això obliga a cancel·lar altres espais, com Aída o Pasapalabra.

Albert Castellví Roca
2 min
L'Eurocopa televisiva  i els seus damnificats

BARCELONA.Els 31 partits de l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna es podran seguir en directe i en alta definició per Telecinco o Cuatro. El grup Mediaset posa en marxa una amplíssima cobertura que inclou l'opció de veure els partits per internet i una redifusió de tots els enfrontaments cada nit a Energy.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant la primera fase, Cuatro emetrà els partits de les 18.00 -excepte l'inaugural i el debut d'Espanya, diumenge contra Itàlia- i Telecinco els de les 20.45. Quan se'n juguin dos alhora, Telecinco es quedarà el més rellevant i cedirà l'altre a Cuatro, però totes dues cadenes connectaran amb l'altre estadi quan hi hagi novetats. A la fase final, Telecinco es reservarà els dos partits de quarts i la semifinal més interessant, i emetrà també la final.

Els encarregats de la narració dels partits seran Paco González i Manu Carreño. Curiosament, els dos periodistes són rivals durant la temporada, ja que González dirigeix l'espai de la Cope Tiempo de juego , i Carreño el Carrusel deportivo de la SER. Estaran acompanyats per un equip de 150 persones -80 a Polònia i Ucraïna i 70 més a Madrid- i, en alguns casos, pel jugador del Barça David Villa, que col·laborarà en les narracions dels enfrontaments "sense ànim de lucre" i "sempre que li permeti el seu actual procés de recuperació".

Danys col·laterals

Però omplir la graella de futbol durant tres setmanes -d'aquest divendres a l'1 de juliol- obliga a buidar-la d'altres continguts. L'actor Paco León, que interpreta el paper de Luisma a la sèrie Aída , va criticar a Twitter que l'equip ha sabut ara que la sèrie deixarà d'emetre's, i que probablement no tornarà fins al gener. Fonts de Telecinco han assegurat a l'ARA que la decisió encara "no està presa", però en tot cas els horaris del futbol obligarien a endarrerir la sèrie -i els altres espais de prime time de la cadena- almenys una hora, fins a les 23.00. Qui pitjor ho té, però, és Pasapalabra , que comença a les 20.00 i serà trepitjat per la prèvia dels partits. També cauran els informatius nocturns, mentre que a Cuatro el futbol afectarà les sèries House i Castle .

stats