Mèdia 21/04/2012

La LFP no permetrà l'accés de les ràdios als estadis

La Lliga considera que el decret del govern espanyol "afecta contractes en vigor" i "podria vulnerar la Constitució"

Efe
2 min

MadridLa Lliga de Futbol Professional (LFP) ha anunciat que la modificació de la llei general de la comunicació audiovisual que va decretar el govern espanyol aquest divendres "afecta els contractes en vigor existents", per la qual cosa exercirà "les accions pertinents" i "no permetrà l'accés als estadis de les ràdios" fins que no es resolgui el conflicte.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En una nota pública, la LFP es fa ressò de la "modificació de l'article 19.4 de la llei general de la comunicació audiovisual del 2010, per la qual es va acordar garantir a les ràdios el lliure accés als estadis per retransmetre en directe els esdeveniments esportius a canvi d'una compensació pels costos generats".

Segons la Lliga, el "fet que s'hagi modificat la referida llei, ratifica que les accions que ha realitzat la LFP en nom dels seus associats s'estaven realitzant conforme al dret i amb plena legitimació".

La LFP considera, a més, que la "referida modificació afecta clarament i directament els contractes en vigor existents entre els clubs i els operadors audiovisuals, contractes que amb la referida modificació es veuen afectats en el seu contingut, de manera que s'ha produït per la via del Reial Decret Llei un important crebant econòmic".

Per la LFP, "això suposa un dany irreparable que podria vulnerar l'article 33 de la constitució, per la qual cosa la LFP, en defensa dels interessos dels clubs, exercirà les accions pertinents i necessàries per a la seva reparació i per a la protecció dels drets que s'han vist afectats". En conseqüència, acaba la nota de la LFP, "fins que no es resolgui el conflicte generat per la modificació realitzada, no permetrà l'accés als estadis de les ràdios que no hagin estat acreditades per la LFP". De fet, ahir la Lliga ja va comunicar als clubs que en la jornada d'aquest cap de setmana la situació de les ràdios es mantindria com fins ara i que només podrien accedir als camps les emissores que acreditades segons el protocol establert aquesta temporada.

La vicepresidenta i portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar ahir que la solució adoptada preserva el dret a la informació, però també el dret que tenen els clubs de futbol de cobrar les despeses de funcionament que suposi la presència de les emissores a l'interior dels estadis. "En cas que no hi hagi acord, intervindrà la corresponent autoritat supervisora", va anunciar també ahir Sáenz de Santamaría.

stats