L’IEC premia l’ARA per l’especial ‘I love mates’

El guardó reconeix la feina de divulgació científica del diari

L’ARA va rebre aquest divendres el premi Matemàtiques i Societat, entregat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) dins de la convocatòria dels premis Sant Jordi 2017. La institució va reconèixer així la feina de divulgació feta per l’ARA amb el diari especial I love mates, publicat el 10 de juliol del 2016. L’exemplar convidava els lectors a acostar-se al món dels números de forma lúdica mitjançant la resolució de problemes.

Esther Vera, directora de l’ARA, va ser l’encarregada de recollir la distinció, impulsada per la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, entitat que forma part de l’IEC. En referència el guardó, Vera va voler reconèixer el mèrit de totes les persones involucrades en el procés de creació de l’especial. “El dossier el van fer les associacions de matemàtics dels país, que s’hi van bolcar de manera entusiasta i generosa”, va explicar.

La bellesa de les matemàtiques

La directora va definir la publicació com “una idea feliç feta amb il·lusió i professionalitat” que va “permetre visibilitzar la utilitat i la bellesa de les matemàtiques però també la seva diversió”.

A més, va recordar que “la proposta del diari era una aposta diferent del que es podia trobar aquell dia al quiosc”, especialment tenint en compte que era el mes de juliol. “La comunitat de lectors de l’ARA ens va donar molt suport”, va remarcar. La directora va agrair la seva implicació, així com la de l’equip del diari i els matemàtics.

Els premis de l’IEC distingeixen obres i investigadors en tots els àmbits de la ciència i de la cultura. Enguany, la dotació econòmica dels premis i les beques d’estudi atorgades suma 167.000 euros. Entre els premiats d’aquest any hi havia la traductora Jana Balacciu Matei, reconeguda Premi Internacional Catalònia de l’Institut d’Estudis Catalans. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va presidir l’acte.

Més continguts de