recull de premsa
Mèdia 27/09/2011

L''Sport' revela el “Cara a cara” pendent entre Guardiola i Rosell

El tècnic blaugrana i el president del club van conversar telefònicament diumenge i van quedar per parlar durant el vol a Bielorússia aquest dimarts. El cinema en català, les retallades al sector sanitari i la dissolució de les Corts són els tres arguments principals a les portades

Ara
2 min
Sport, 27 de setembre

BarcelonaL'Sport revela el “Cara a cara” que Guardiola i Rosell mantindran aquest dimarts durant el vol cap a Minsk (Bielorússia). El tècnic blaugrana i el president del club van conversar telefònicament diumenge passat, després de les declaracions de Guardiola en defensa de Laporta. El diari assegura que l'entrenador feia temps que volia reconèixer els mèrits que té l'exjunta blaugrana, i que així li expressarà a l'actual president, però destaca que la relació entre els dos es manté intacta i subratlla que el tècnic matisarà la seva postura envers la polèmica en la roda de premsa prèvia al partit de Lliga de Campions. El Mundo Deportivo també ho destaca en portada en un titular secundari, en què revela la mateixa informació que l'Sport, i El 9 Esportiu alerta “Primer, el futbol”. A la premsa esportiva de Madrid, l'alerta davant del pròxim partit de l'equip blanc es trasllada a les portades, i Marca diu avui “Ni un espant més”, i afegeix que l'afició del Madrid no vol ni un sobresalt més després de les patinades contra el Llevant i el Racing i la relliscada inicial davant del Rayo.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El pacte del Govern amb exhibidors i distribuïdors cinematogràfics per ampliar el nombre de pel·lícules doblades al català és un dels arguments destacats a la premsa catalans. La Vanguardia diu “Hollywood fa el pas: el gran cinema parlarà en català” i afegeix que l'acord tanca 12 anys de conflicte. El Punt Avui destaca “Més cinema en català” i l'ARA, amb un titular similar, subratlla que l'acord amb les majors pretén assolir un 35% de quota de pantalla el 2017.

Les retallades al sector sanitari català és l'altre titular destacat a les portades d'aquest dimarts. La Vanguardia diu “Els metges rebutgen més tisorades i la conselleria apunta a la paga de Nadal” i l'ARA subratlla “Salut vol retallar mitja paga de Nadal als metges” i el president del Col·legi ho veu “inassumible”. Per la seva banda, El Periódico apunta les dades d'una enquesta del Gesop i subratlla “La majoria prefereix les retallades que apujar impostos”. La premsa espanyola també se'n fa ressò i El País obre amb el titular “Catalunya vol treure mitja paga de Nadal a metges i infermers” i afegeix que els impagaments afoguen els centres de discapacitats intel·lectuals a tota Espanya. Público també s'hi refereix i diu “Els metges es rebel·len contra la Generalitat”. L'Abc es decanta per “Catalunya baixa el sou als sanitaris però gasta 160 milions en immersió”.

Els diaris també dediquen un destacat a la dissolució de les Corts i la premsa espanyola ja assenyala Rajoy com a successor de Zapatero. En aquest sentit, La Razón obre l'edició d'avui amb “Comença el relleu” i mostra les fotografies del president sortint i el candidat del PP. Público opta per dir que Rajoy no aclareix com aconseguirà l'objectiu del dèficit i diu que prendrà les decisions oportunes d'aquí tres mesos, “donant per segura la victòria”.

stats