MITJANS PÚBLICS
Mèdia 04/12/2011

La ràdio i la televisió de l'Hospitalet tancaran el 31 de desembre

Josep Ferrer
1 min

L'HOSPITALET DE LLOBREGATEl 31 de desembre deixaran d'emetre la ràdio i la televisió municipals de l'Hospitalet de Llobregat. Tot i la retirada dels punts de l'ordre del dia del ple municipal de divendres que feien referència al tancament d'aquests dos mitjans de comunicació, l'alcaldessa de la ciutat, la socialista Núria Marín, va voler deixar clar que continua pensant que "l'actual model és insostenible" i que, per tant, calia tancar-los.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant el ple els treballadors van criticar amb duresa aquesta decisió.

Van afirmar que "fa molt mal al periodisme" la intenció de Marín de comunicar-se amb els veïns a través de les xarxes socials. "Vostè no és la pregonera 2.0 de la ciutat", li van etzibar.

La pressió exercida pels sindicats i sobretot pel soci de govern del PSC, ICV-EUiA, que va amenaçar de trencar el pacte, han fet recapacitar parcialment l'alcaldessa. Si dilluns, quan va anunciar les seves intencions, es mostrava ferma a eliminar la ràdio i la televisió sense negociar res, ara s'obre un període de diàleg amb la intermediació de la Generalitat per trobar una sortida a la seixantena de treballadors afectats. El futur de la quarantena d'empleats de la tele passa per augmentar les llistes de l'atur, tret que Lavinia, l'empresa que explotava el servei, els pugui recol·locar en altres llocs. Els 24 treballadors de la ràdio que pertanyen a l'Ajuntament podran negociar una sortida millor.

Els empleats van entregar a l'alcaldessa 4.000 firmes i 80 adhesions d'entitats de la ciutat a favor de la continuïtat d'aquests dos mitjans de comunicació.

stats