INTERNET
Mèdia 15/02/2011

El domini .cat arriba al cinquè aniversari amb 48.000 registres

La Fundació puntCAT celebra el cinquè aniversari amb l'objectiu d'expandir-lo, un cop consolidat. Durant aquests anys ha tingut un creixement continuat d'entre el 17 i el 18%

Anna Brullet
1 min

BarcelonaFa cinc anys la Fundació puntCAT va registrar el que era el primer domini lingüístic a la xarxa. Ara, a punt d'arribar als 48.000 registres, es mostren satisfets de l'evolució i es plantegen el repte de la consolidació. Des de l'inici el seu objectiu ha estat créixer a poc a poc i de manera continuada –de fet ho han fet a un ritme d'entre un 17 i un 18% anual– i potenciar la qualitat per sobre de la quantitat. Han volgut evitar convertir-se en un "domini suflé", sense informació ni continguts al darrere. Un cop consolidats, ara el seu objectiu és l'expansió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El punt cat ha estat una iniciativa pionera. Des de la Fundació puntCAT, impulsors de la iniciativa destaquen que han provocat un canvi de paradigma en el fet que una llengua s'ha equiparat a un mercat. Una estratègia que ha estat adoptada per altres dominis territorials i que comunitats lingüístiques europees intenten imitar. Des de la Fundació destaquen que la presència del domini punt cat ha ajudat a donar visibilitat a Catalunya i a fer que es conegui arreu del món. "A través del punt cat estem dient al món que existim i les multinacionals han vist que el català és un mercat important. A més a més, amb la crisi s'han adonat de la importància de crear complicitat i apropar-se als consumidors", ha explicat Jordi Iparraguirre.

stats