Publicitat
Publicitat

Un article de l'ARA Diumenge, premi Periodisme Jove sobre Violència de Gènere

'El cos robat', escrit per la periodista sarda Elena Ledda, narra la història d'una jove amenaçada per la màfia italiana

L'article titulat  'El cos robat' de la periodista sarda Elena Ledda publicat a l''ARA Diumenge' del passat 8 de juny s'ha alçat vencedor en la categoria de periodisme imprès dels Premis de Periodisme Jove sobre Violència de Gènere 2014 que convoca l'Injuve (institut espanyol de la joventut) i que està dotat amb 2.250 euros.

La col·laboradora de l'ARA explica en aquest article la història d'Anna Maria Scarfò, una adolescent calabresa violada durant anys per un grup de veïns, alguns lligats a la màfia, concretament a la ‘Ndrangheta, reconeguda com l’organització criminal italiana més poderosa. Malgrat tenir el suport dels tribunals, Scarfò no compta amb el del seu poble i des de l'any 2010 viu sota protecció en una localitat secreta.

L'atorgament d'aquest premi, tal com ha explicat a l'ARA, suposa per a Ledda "una empenta per seguir explicant històries de la màfia italiana", tal com fa des de fa anys juntament amb el fotògraf Gianluca Battista. La periodista de Sardenya ha transmès la notícia del premi a la protagonista de l'article. Scarfò, assegura, s'ha alegrat del guardó perquè, a més de donar a conèixer el seu cas, "farà que altres dones puguin revelar-se contra la violència".

Ledda, qui ha manifestat la seva sorpresa que en ser una història italiana s'hagi emportat aquest premi, ha posat de manifest que la distinció li ha fet augmentar les ganes de donar continuïtat a la història de Scarfò.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT