EXCEL·LÈNCIA A INTERNET
Mèdia 05/05/2011

De Lego a Monet: la xarxa entrega els seus Oscars

Els Webby Awards són el premi més prestigiós de l'àmbit digital, tot i que, com passa en el cas dels Oscars i el cinema, la seva visió se centra fonamentalment en el que es mou als Estats Units.

àlex Gutiérrez M.
1 min
Lego no ha guanyat només el premi a la millor home , sinó que la seva versió jugable de Star Wars III ha merescut també un guardó.

Barcelona.El món digital ja té nova bateria de premis. Els Webby Awards van celebrar ahir a la matinada la seva quinzena edició. I en la millor tradició americana -dels Grammy als Adult Video Awards-, no es moquen amb mitja màniga: més de 150 categories i dos premis per a cadascuna, el del jurat i el del públic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En el creixement de categories hi ha ajudat molt l'esclat d'aplicacions de mòbil. Els Angry Birds s'han imposat en la categoria de jocs, per exemple, però també s'ha premiat la geolocalització de Four Square o la versió per a mòbils de The New York Times o l'espectacularitat de la revista Flipboard vist en l'iPad.

Però és la web la que acapara més atenció, amb vora 70 premis dobles en totes les categories imaginables. Tot i que costa identificar els premis majors , sí que la suma de guardons permet identificar uns clars guanyadors: Lego, una exposició interactiva sobre Monet, el servei Dropbox, la plataforma de música Pandora o National Geographic són alguns dels noms que han acaparat més d'un premi i que sovint han concitat tant el suport del públic com del jurat. En l'apartat de blogs, TechCrunch , Truthdig o The 99% han obtingut premi.

Un jurat eclèctic

L'Acadèmia de les Arts Digitals va néixer l'any 1996, quan internet encara anava amb bolquers. Els seus 750 membres són de rams ben variats: gurus de la xarxa, creadors, executius... fins i tot músics com Beck o David Bowie, o dibuixants com Matt Groening (creador dels Simpsons) formen part d'aquest eclèctic jurat.

stats