Mèdia 17/02/2012

L'empresari gironí Joaquim Vidal compra 'El Punt Avui'

N.a.
2 min
L'empresari gironí Joaquim Vidal en una imatge d'arxiu durant la presentació d'un llibre.

BARCELONA.Joaquim Vidal, propietari de la cadena de supermercats Valvi i de Televisió de Girona, va convertir-se ahir en l'accionista majoritari del diari El Punt Avui . Vidal va adquirir la participació que fins ara pertanyia a l'empresari carni Joan Bosch i que se situa al voltant d'un 60% de les accions. La venda del rotatiu s'hauria fet efectiva pel preu simbòlic d'un euro, segons els treballadors. Des de la direcció només es va confirmar que la venda era "pel valor del passiu". Vidal s'ha compromès a fer injeccions de capital al diari, segons fonts consultades. Militant de CiU, va ser senador per la demarcació de Girona en les eleccions espanyoles del 1996 i alcalde de Sant Gregori (1983-1995).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'operació tindrà validesa jurídica d'aquí un mes, un cop la ratifiqui la junta general d'accionistes. També permetrà que el vicepresident del diari, Joan Vall Clara, torni a agafar les regnes d' El Punt Avui i es converteixi en conseller delegat. Vall Clara va ser director general del diari fins que va ser rellevat per Pere Carreras, que va executar l'ERO de 49 persones que recentment ha viscut el rotatiu. Després de l'operació d'ahir, Carreras tornarà previsiblement a Rotimpres, la impremta del grup, que ja dirigia abans.

El Punt i l' Avui van fusionar-se fa un any, després que Joan Bosch comprés l'Avui als seus antics propietaris -Planeta, el Grupo Godó i l'Institut Català de Finances- el novembre del 2009. L'operació va anar acompanyada també del tancament de les diferents edicions territorials, excepte la de les comarques gironines. El Punt va néixer el 1979 i als 90 va fer una forta aposta per expandir-se al territori català. Va obrir una desena d'edicions territorials, entre elles al Maresme, a Barcelona, al Camp de Tarragona i al Vallès Occidental.

Per altra banda, els treballadors d' El Periódico de Catalunya van manifestar-se ahir a la tarda davant la seu del diari contra la rebaixa salarial d'un 16% per al 2012 que proposa la direcció del Grup Zeta. En senyal de protesta, van interrompre el trànsit durant uns minuts.

stats